Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trijumfalni Murray u lovu na Federera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski tenisač Andy Murray senzacionalno je u polufinalu US Opena izbacio prvog igrača svijeta Rafaela Nadala, rezultatom 6:2 7:6 4:6 6:4, i sada ga u finalu čeka veliki obračun protiv četverostrukog osvajača Rogera Federera.

Finale četvrtog Grand Slam turnira sezone, US Opena, igrat će se u ponedjeljak, što se već čitav niz godina nije dogodilo. No, tropska oluja koja u subotu nije dopustila igranje tenisa u New Yorku dovela je do toga da muško finale bude odgođeno za jedan dan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekshibicija najboljih tenisača današnjice Nadal i Federer zaigrali tenis na otvorenom moru ispred Dohe! Slika nije dostupna ATP lista: Nadal smanjio zaostatak za Federerom, Karlović 22.

U finalu će igrati Roger Federer i Andy Murray. Federer je u velikom stilu pobijedio Novaka Đokovića još u subotu, dok je meč između Murraya i Nadala bio odgođen za nedjelju i tek je sinoć po hrvatskom vremenu završen.

Murray je u prvom dijelu meča odigrao fantastično i još je u subotu došao do prednosti od 2:0 u setovima. Prekid meča malo mu je i pomogao, jer je Nadal pohvatao konce igre i u trećem setu imao je prednost od 3:2 s breakom.

Nedjeljni nastavak meča donio je žestoku borbu. Murray je nastavio ravnopravno parirati Rafaelu Nadalu, a u pojedinim trenucima čak je bio i puno bolji. Ipak, Španjolac je uspio dobiti set 6:4 i onda dobiti maratonski servis gem pri rezultatu 0:1. Rafa je zatim oduzeo servis Murrayu i činilo se da će meč otići u peti set, no onda je Britanac proigrao. U velikom stilu dvaput je oduzeo servis protivniku i ispratio Nadala s terena, rezultatom 6:4 u četvrtom setu.

''Laknulo mi je. Nisam uopće spavao noćas. Znao sam da imam dovoljno dobru igru za pobjedu, ali sam znao i da će me Nadal napasti,'' izjavio je oduševljeni Murray, prvi Britanac nakon Grega Rusedskog 1997. koji je došao do finala US Opena. Tamo ga čeka fenomenalni Federer.

''On je najbolji igrač svih vremena i bit će mi čast igrati protiv njega u finalu. Međutim, u zadnje vrijeme sam mogao ravnopravno igrati s njim i nadam se da će tako biti i danas,'' nada se Britanac.

Nadalu je tako promakao treći osvojeni Grand Slam zaredom, nakon Roland Garrosa i Wimbledona.

''Dao sam sve od sebe tijekom cijelog turnira. Zadovoljan sam jer sam odigrao dobro polufinale, ali izgubio sam od boljeg,'' priznao je Nadal.

Murray će nakon US Opena preuzeti četvrto mjesto na ATP ljestvici, odmah iza velike trojke: Nadala, Federera i Đokovića.

Finale je na rasporedu danas u 23 sata po hrvatskom vremenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene