Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moya: Ovaj meč bih izgubio bilo gdje osim u Umagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peterostruki pobjednik Umaga Španjolac Carlos Moya plasirao se u četvrtfinale ovogodišnjeg turnira pobijedivši nakon dva sata i 44 minute teške borbe sa Srbinom Viktorom Troickim - 3-6, 7-6 (2), 7-5.

Troicki je lani senzacionalno izbacio sunarodnjaka Novaka Đokovića, a danas je bio na pragu još jedne velike umaške pobjede. "Umaškog kralja" Moyu Troicki bi pobijedio bilo gdje drugdje - osim u Umagu. 

Pročitajte i ovo Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars" Ilustracija prekršajni postupak Mladić u Umagu vozio kružnim tokom pa sletio u more

Srpski tenisač je u trećem setu imao 5-4 i 30-0 na Moyin servis, a Moya je bio na velikim iskušenjima i krajem drugog seta, kojeg je dobio u "tie-breaku".

"Stalno ponavljam koliko me Umag motivira, a to je bio slučaj i danas jer bih ovaj meč zasigurno izgubio da sam igrao bilo gdje drugdje. Vrlo neizvjestan dvoboj u kojem smo obojica imali brojne šanse, a odlučila su doslovce dva-tri poena, koja su otišla na moju stranu. Trebao sam jako ovu pobjedu i sada osjećam da opet u Umagu mogu doći daleko i točno je da kad god sam u teškoj situaciji kao večeras sa Troickim pomislim - pa ovo je Umag, ne mogu ovo izgubiti. A k tome je u drugom setu pao i mrak, a znate da je to moj dio dana", kazao je branitelj naslova kojeg u četvrtfinalu čeka pobjednik talijanskog dvoboja između Volandrija i Fogninija.

Prvi nositelj turnira Španjolac Fernando Verdasco također se plasirao u četvrtfinale pobjedom nad Francuzem Mathieuom Montcourtom 7-6 (5), 6-1.

"Dosta muke u prvom setu, a kasnije je sve bilo jednostavno. Iako trenutno igram najbolji tenis svoje karijere i u ovom dvoboju sam osjećao bol, pogotovu kod servisa. U sljedećem kolu idem na Nijemca Zvereva kojeg sam glatko dobio u Valenciji", kazao je Verdasco, koji je u trenucima odmora u Umagu uživao u - ribolovu.

U četvrtak će na teren preostala trojica hrvatskih tenisača - Ivan Ljubičić i Roko Karanušić će izaći na Središnji teren oko 18.30 sati, a potom slijedi dvoboj između Ive Karlovića i Argentinca Maxima Gonzaleza.


Rezultati dvoboja 2. kola s ATP turnira tenisača:

Carlos Moya (Špa/3) - Viktor Troicki (Srb) 3-6, 7-6 (2), 7-5

Mischa Zverev (Njem) - Marcos Daniel (Bra/8) 6-4, 6-2

Fernando Verdasco (Špa/1) - Mathieu Montcourt (Fra) 7-6 (5), 6-1

Fabio Fognini (Ita/7) - Filippo Volandri (Ita) 6-4, 6-4

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene