Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davis kup: Ančić bolji od Belluccija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teniska reprezentacija Hrvatske povela je sa 1:0 u kvalifikacijskom susretu za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa protiv Brazila, nakon sigurne pobjede Marija Ančića protiv Thomaza Belluccija.

U prvom susretu naš drugi reket Mario Ančić je sa 6-2, 7-6 (4), 7-6 (3) pobijedio prvog Brazilskog tenisača Thomaza Belluccija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Davis kup: Španjolska i Argentina uvjerljivo vode na domaćem terenu Slika nije dostupna Davis kup: Karlović donio veliku prednost Hrvatskoj

Nastup u dvorani Sportskog centra Višnjik u Zadru bilo je prvo pojavljivanje Marija Ančića na teniskim terenima nakon duže stanke zbog bolesti i to se najbolje vidjelo u susretu protiv neugodnog Brazilca. Dok je imao snage, Mario je lakoćom dobio prvi set sa 6-2 i najavio da je puno kvalitetniji igrač od Belluccija s kojim u karijeri nikada nije igrao.

U drugom setu Brazilac je odlično servirao, a Mario imao slab postotak prvog servisa pa se taj dio susreta, kojeg je Ančić dobio u razigravanju sa 7-4, igrao gotovo sat vremena.

U trećem setu Mario je u šestoj igri napravio "break", ali tu prednost nije uspio održati do kraja dvoboja. Nakon što kod 5-2 na servis Brazilca nije iskoristio meč-loptu, pri vodstvu 5-3, kada je servirao za meč, Ančić je izgubio igru na svoj početni udarac. Oba igrača su do kraja trećega seta držala svoj servis, te se o pobjedniku ponovno odlučivalo u "tie-breaku". I ponovno je uspješniji bio naš igrač koji je odlučujuću igru riješio u svoju korist sa 7-3, te nakon dva sata i 36 minuta igre donio prvi bod Hrvatskoj.

U drugom susretu sastat će se naš prvi reket Ivo Karlović, koji je trenutno 14. igrač na ATP ljestvici i Brazilac Thiago Alves koji je na toj ljestvici 127. tenisač svijeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene