Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Toronto: Čilić pobijedio Robreda, Federer izgubio od Simona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marin Čilić probio se u 3. kolo ATP-Masters-Series turnira u Torontu svladavši 12. nositelja Španjolca Tommyja Robreda sa uvjerljivih 6:3, 6:4.

Čilić je protiv 14. tenisača svijeta odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, a posebno je bio raspoložen kod reterna, uzevši gotovo pola poena na Španjolčev servis, iako je ovaj imao čak 80 posto ubačaja prvoga servisa. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I smanjuje rizik od demencije Vježbanje starijim osobama poboljšava pamćenje Slika nije dostupna Kritici se ne sviđa, publika (još) ne reagira Financijski triler 'Margin Call' okupio najveće zvijezde

Čilić je dvoboj završio sa 7 aseva, iskoristivši 3 od osam break-lopti, dok je svoj servis gubio samo jednom.

U osmini finala Čilića čeka dvoboj sa Amerikancem Andyjem Roddickom, s kojim je dosad igrao samo lani u četvrtfinalu Queensa u dva seta i izgubio . 

A najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer je, tri tjedna nakon poraza u finalu Wimbledona, doživio još jedan udarac izgubivši u 2. kolu sa 2:6,7:5, 6:4 od Francuza Gillesa Simona.

Federer je u prvom kolu Toronta bio slobodan, a u drugom je naletio na raspoloženog Francuza, 22. igrača svijeta, koji je ostao miran i nakon gubitka prvog seta, te je zabilježio najveću pobjedu u karijeri.

Švicarcu je ovo najslabija sezona u proteklih nekoliko godina, a ukoliko njegov veliki suparnik Rafael Nadal osvoji Toronto, doći će konačno u priliku da nakon 2004. i 234 tjedna u nizu skine Federera s prvog mjesta ATP liste. To bi se moglo dogoditi već sljedećeg tjedna na turniru u Cincinnatiu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene