Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP kaznio tenisače zbog klađenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruženje teniskih profesionalaca ATP danas je objavilo kako su zbog klađenja kažnjeni specijalisti za igru parova, Čeh František Čermak i Slovak Michal Mertinak.

Čermak, koji igra samo parove, kažnjen je s 10 tjedana zabrane igranja i 15.000 dolara, dok je Mertinak, 616. igrač svijeta, kažnjen s dva tjedna neigranja i 3.000 dolara.

Pročitajte i ovo Klađenje (Ilustracija: Guliver/Thinkstock) lijevi Podemos Španjolska ne želi biti kao Hrvatska: "Od nas su samo oni gori u klađenju" Ilustracija Više sreće nego pameti Hvalio se dobitnim listićem iz kladionice na internetu, a onda požalio

"Istraga je utvrdila da se gospodin Čermak kladio na teniske mečeve između 9. rujna 2006. i 1. veljače 2007., dok se gospodin Mertinak kladio tijekom listopada 2006."

"Iako se nisu kladili na svoje mečeve, antikorupcijsko pravilo ATP-a jasno kaže da je klađenje na teniske mečeve u bilo kojem obliku zabranjeno", stoji u priopćenju ATP-a.

Čermak i Mertinak prvi su ne-Talijani kažnjeni zbog klađenja. Prije nešto manje od godinu dana ATP je kaznio petoricu talijanskih igrača - Alessia di Maura, Potita Staracea, Danielea Braccialia, Giorgia Galimbertia i Federica Luzzia. 

Najveću je kaznu, devet mjeseci i 60.000 dolara, dobio Di Mauro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene