Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz vodstva Slovenskoga biatlonskog saveza potvrdili su u subotu na drugom programu Slovenskog radija da hrvatski biatlonac Jakov Fak prelazi u njihove redove...


Rezultat je to potpisivanja pristupne izjave koju je SBZ-u 23-godišnji Mrkopljanin uručio nedavno, a nakon čega je zatražio ispisnicu iz Hrvatskoga biatlonskog saveza.

Slovenski mediji slavodobitno prenose subotnje priopćenje predsjednika Hrvatskoga olimpijskog odbora Zlatka Mateše, koji je nagovijestio da je Fak odbio sve ponude HOO-a te se odlučio na nastavak karijere pod slovenskom zastavom.

Vezani članci Prijevoz pacijenata Sastat će se tajništvo Vijeća nacionalne sigurnosti: Slovenija se priprema za moguću pojavu koronavirusa Kruzer, ilustracija Hrvat s Diamond Princessa sutra stiže na ljubljanski aerodrom, odatle dolazi kući

Hrvatskoj za utjehu ostaju trofeji koje je Fak, temeljem suhog entuzijazma, donio domovini u dvjema prethodnim sezonama: brončanu je medalju 2009. godine osvojio u južnokorejskom Pjeongjangu u disciplini 20 kilometara individualno, a isti je doseg ponovio godinu dana potom na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, gdje je uzeo broncu u sprintu na deset kilometara.

>> 'Napravili smo sve što smo mogli, no to, očito, nije bilo dovoljno'

Zbog tih su ga postignuća Slovenci već prozvali 'junakom velikih natjecanja'.