Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbolji hrvatski biatlonac svih vremena, Riječanin Jakov Fak, zatražio je ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza...


Tu vijest Hini je potvrdio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša koji nije želio spekulirati je li to prvi korak za prelazak Faka u Slovenski biatlonski savez.

Poduzeli smo sve što je u granicama naših mogućnosti, no to, očito, nije bilo dovoljno

'Mogu samo reći da HOO nije zaprimio niti pismeni niti usmeni zahtjev Jakova Faka o istupanju iz HOO-ovih razvojnih programa. Mene je o tome obavijestio predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza, a s Jakovom nisam čuo', rekao je Mateša

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji, ilustracija Šok u Sloveniji: Rekordne 1503 novozaražene osobe! Premijer uputio dramatičan apel Slovenska vojska uskoro na granici? - 1 Uz Kupu bi uskoro moglo biti više vojnika i policajaca nego izletnika: Naši političari ne vide problem, no građani su razočarani

Čelni čovjek hrvatskog športa kazao je da su 'Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski biatlonski savez poduzeli sve što je u granicama naših mogućnosti. Jakov Fak je imao isti tretman kao i olimpijac Ivica Kostelić. Osigurali smo mu sve potrebne uvjete u okviru naših kriterija i propisa. Imao je tretman vrhunskog športaša, olimpijca, osigurali smo mu sponzore, a na jesen je trebao potpisati ugovor s još nekim sponzorima, no to sve, očito, nije bilo dovoljno'.

Mateša je posebnu zahvalnost uputio Ministarstvu obrane RH i ministru Branku Vukeliću te načelniku Glavnog stožera OS RH generalu zbora Josipu Luciću za sve što su učinili za zaposlenje Jakova Faka u Hrvatskoj vojsci što nije napravljeno niti za jednog športaša koji se nalazi u razvojnim programima HOO-a.

'Kako smo znali da Jakov želi nastaviti suradnju s trenerom Urošom Velepecom, razgovarali smo i sa Slovenskim skijaškim savezom, u okviru kojeg djeluje biatlonski odbor, i ponudili ugovor o suradnji kojim bi dodatno platili trenera, no oni su takvu mogućnost odbili i nisu htjeli takvu vrstu sporazuma', rekao je Mateša.

Predsjednik HOO još je jednom zahvalio Slovenskom olimpijskom odboru i predsjedniku Janezu Kocijančiču na više nego korektnom ponašanju koje je bilo u skladu s Olimpijskom poveljom, što se nažalost ne može reći za Slovenski skijaški savez koji je, po njegovom mišljenju, bio apsolutno nekorektan. (Hina / V.H.)