Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Barceloni s rezultatom 64,67 metara, osvojivši prvu zlatnu medalju za Hrvatsku u povijesti europskih prvenstava.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ovo mi je prva prava seniorska sezona sa puno jakih natjecanja, uključujući i Dijamantnu ligu, što znači puno putovanja i ne baš puno prilika za treninge, pa često morate improvizirati. No, danas sam imala svih šest ispravnih hitaca, bez prijestupa ili diska u zaštitnoj mreži. Očito je da smo trener i ja uspjeli riješiti probleme sa prijestupima i zaštitnom mrežom', kazala je Sandra Perković.

Hrvatska rekorderka jučer je imala velikih problema u kvalifikacijama i hicem od 57,70 metara jedva se probila među 12 finalistkinja.

Vezani članci Slika nije dostupna Sandra Perković druga u Londonu Slika nije dostupna Atletika: Kanteru zlato u disku

'Preopušteno sam ušla u kvalifikacije i sam Bog me je provukao do finala', dodala je europska prvakinja.

>> Fenomenalna Perković postala europska prvakinja!

Perković je do zadnje serije bila na drugom mjestu iza 39-godišnje Rumunjke Nicolete Grasu. Grasu je u prvoj seriji bacila 63,48 metara, a Perković 62,98m. Takav je poredak bio sve do posljednje serije, kada je hrvatska rekorderka bacila disk na daljinu od 64,67 metara. No, morala je još pričekati zadnji hitac Rumunjke Grasu. Na sreću on nije bio dovoljan da bi skinuo hrvatsku atletičarku s prvog mjesta.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'U zadnjoj seriji išla sam na sve ili ništa, i dobila sam sve, zlatnu medalju. No, iza mene je još bacala Grasu i strahovala sam da ne ostanem bez zlata za centimetar ili dva. Grasu je starija od mene 19 godina i ima više natjecanja iza sebe, negoli ja treninga', kazala je nova hrvatska sportska junakinja.

Na svečanoj ceremoniji zlatnu medalju hrvatskoj atletičarki je uručio svjetski rekorder u skoku s motkom i jedan od najboljih atletičara svih vremena Sergej Bubka. (Hina / V.H.)