Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Schleck i CSC "napadaju" Alpe na Touru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je luksemburški biciklist Frank Schleck (28) u nedjelju nakon 15. etape Tour de Francea preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, njegova momčad CSC najavila je nove napade na predstojeće dvije brdske etape u francuskim Alpama.

"Napadali smo u Pirinejima, u nedjelju također u prvoj alpskoj etapi i obećajem vam nove napade u sljedeće dvije etape", kazao je u ponedjeljak Frank Schleck.

Pročitajte i ovo Ilustracija Globalno zatopljenje Poplave u Švicarskoj, pao snijeg u Alpama: Željeznički promet mjestimice obustavljen zbog odrona, u nekim naseljima zagađena voda za piće Ilustracija Na visini od 2900 metara Topljenje ledenjaka otkrilo tragičnu stranu Alpa: Pronađeno tijelo planinara koji je nestao prije više od 20 godina

"Nismo ovdje da bi se branili, želimo osvojiti Tour, a prednost od osam sekundi koju Schleck ima u odnosu na Cadela Evansa nije dovoljna za subotnji kronometar", kazao je šef momčadi CSC Bjarne Riis.

Očekuje se da će u pretposljednjoj etapi, kronometru dugačkom 53 km, Cadel Evans ostvariti barem dvije minute bolje vrijeme od Franka Schlecka. Stoga CSC, koji ima jake penjače, mora napasti u utorak i srijedu.

U utorak bicikliste očekuju dva uspona najviše kategorije, a dan kasnije tri, s ciljem na legendarnom L'Alpe-d'Huezu.

U ukupnom poretku Frank Schleck ima sedam sekundi prednosti pred Austrijancem Bernhardom Kohlom (GEROLSTEINER) i osam u odnosu na Cadela Evansa (SILENCE-LOTTO). 

U igri za ukupnu pobjedu je i Rus Denis Menčov (Rabobank), koji zaostaje 38 sekundi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene