Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je luksemburški biciklist Frank Schleck (28) u nedjelju nakon 15. etape Tour de Francea preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, njegova momčad CSC najavila je nove napade na predstojeće dvije brdske etape u francuskim Alpama.


"Napadali smo u Pirinejima, u nedjelju također u prvoj alpskoj etapi i obećajem vam nove napade u sljedeće dvije etape", kazao je u ponedjeljak Frank Schleck.

Vezani članci Švicarske Alpe, ilustracija (Foto: AFP) Nesreća u Švicarskoj: Poginula četiri njemačka alpinista, na njih se sručila lavina Ilustracija (Foto: AFP) Najmanje deset skijaša poginulo u lavinama u Alpama, jedan border ugušio se pod snijegom

"Nismo ovdje da bi se branili, želimo osvojiti Tour, a prednost od osam sekundi koju Schleck ima u odnosu na Cadela Evansa nije dovoljna za subotnji kronometar", kazao je šef momčadi CSC Bjarne Riis.

Očekuje se da će u pretposljednjoj etapi, kronometru dugačkom 53 km, Cadel Evans ostvariti barem dvije minute bolje vrijeme od Franka Schlecka. Stoga CSC, koji ima jake penjače, mora napasti u utorak i srijedu.

U utorak bicikliste očekuju dva uspona najviše kategorije, a dan kasnije tri, s ciljem na legendarnom L'Alpe-d'Huezu.

U ukupnom poretku Frank Schleck ima sedam sekundi prednosti pred Austrijancem Bernhardom Kohlom (GEROLSTEINER) i osam u odnosu na Cadela Evansa (SILENCE-LOTTO). 

U igri za ukupnu pobjedu je i Rus Denis Menčov (Rabobank), koji zaostaje 38 sekundi.