Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rudić ne vodi Dobuda i drugog vratara na Europsko prvenstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić odlučio je s popisa igrača koji će nastupiti na Europskom prvenstvu, što će se od 4. do 13. srpnja održati u Malagi, izostaviti mladog centra Nikšu Dobuda i drugog vratara Ivu Brzicu, pa će naša vrata, bez prava na zamjenu, tijekom čitavog turnira čuvati Frano Vićan.

Na sastanku Tehničke komisije Len za EP Rudić je prijavio ovu 13-oricu igrača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rudić: Poraz od Amerikanaca razlog ispadanja Slika nije dostupna Vaterpolo: Ni gaženje Kine nije pomoglo

vratar - Frano Vićan
centri - Igor Hinić i Mile Smodlaka
braniči - Damir Burić, Andro Bušlje, Aljoša Kunac i Samir Barač
napadači - Zdeslav Vrdoljak, Maro Joković, Teo Đogaš, Pavo Marković, Miho Bošković i Sandro Sukno.

Prekobrojni igrači ostat će u Španjolskoj, ali će moći nastupiti samo u slučaju da se netko od odabrane trinaestorice ozlijedi i da službena liječnička komisija odobri zamjenu. 

Inače, na EP Hrvatska će nastupiti u skupini A s reprezentacijama Mađarske, Španjolske, Grčke, Slovačke i Crne Gore, dok će u skupini B igrati Srbija, Rumunjska, Italija, Rusija, Njemačka i Makedonija.

Prvu utakmici naši igraju sutra, petak, 4. srpnja u 19.30 protiv Mađarske, u subotu 5. srpnja protiv domaćina - Španjolske (21), 6. srpnja Hrvatska - Crna Gora (18.00), 7. srpnja Hrvatska - Slovačka (11), 8. srpnja Hrvatska - Grčka (18.00).

Ako Hrvatska bude prva u skupini B izravno će izboriti plasman u polufinale i dobiti dva dana odmora. Ukoliko bude druga ili treća plasman do poluzanršnice morat će osigurati kroz dodatne utakmice s drugolasiranom ili trećeplasiranom momčadi iz skupine B, te odigrati dvije dodatne utakmice iz kojih samo pobjednici stječu pravo nastupa u poluzavršnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene