Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Powell istrčao 9.82

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši svjetski rekorder Jamajčanin Asafa Powell slavio je u utrci na 100 metara na atletskom Super Grand Prix mitingu u Monacu istrčavši rezultat 9.82.

Powell je upisao treću uzastopnu pobjedu nakon Stockholma i Londona i trijumfom na posljednjem važnijem ispitu prije početka OI pokazao kako u Peking dolazi u odličnoj formi. Powellov rezultat je drugi najbolji ove sezone, nakon njegova sunarodnjaka Usaina Bolta koji je 31. svibnja u New Yorku istrčao svjetski rekord - 9.72. Do tada je najbolje vrijeme na svijetu držao Powell (9.74).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Asafa Powell predlaže zatvor za dopingirane Slika nije dostupna Asafa Powell propušta dvoranski dio se zone

Drugo mjesto u Monacu osvojio je Amerikanac Darvis Patton (9.98), dok je treći bio Jamajčanin Nesta Carter (10.02).

U utrci na 1500 metara s najboljim rezultatom sezone slavio je Kenijac Daniel Kipchirchir Komen (3:31.49) ispred sunarodnjaka Shedracka Kibeta Korira (3:31.94) i Novozelanđanina Nicka Willisa (3:33.51).

Najbolji rezultat sezone istrčala je i Jamajčanka Melaine Walker na 400 metara s preponama. Slavila je s vremenom 53.48 ispred Amerikanki Tiffany Ross-Williams (53.54) i Sheene Tosta (53.58).

Još jedan rezultat sezone postavljen je u ženskom skoku u dalj. Pobijedila je Portugalka Naide Gomes s preskočenih 7.12 metara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene