Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednjeg dana američkih olimpijskih kvalifikacija u plivanju u Omahi gledatelje je ponovno oduševila 41-godišnja Dara Torres.


 Nakon što je u petak pobjedom na 100m slobodno osigurala nastup na svojim petim olimpijskim igrama, jučer je slavila i na 50m slobodno i to u vremenu novog američkog rekorda (24.25 sekundi), koji je 13 stotinki bolji od rekorda kojeg je postavila dan ranije.

Vezani članci Jako puno Hrvata uopće ne zna plivati - 3 Više od pola djece u Hrvatskoj ne zna plivati! Ministarstvo to želi promijeniti, no nema novca niti bazena… Slika nije dostupna Skinula bi se za Lamborghini

"Zadovoljna sam ostvarenim rezultatom, no još me čeka puno posla. Do OI u Pekingu ima pet tjedana, a to nije puno. Mogla bih vam sada pričati kako je za mene uspjeh i to što sam izborila nastup na OI, ali svatko će vam reći da mu je cilj medalja, pa tako i meni. Želim u Pekingu osvojiti medalju", kazala je Dara Torres, koja je izborila nastup u četiri discipline, na 50 i 100m slobodno te u dvije štafete. No, upitno je hoće li u Pekingu plivati u svim tim disciplinama.

Sa 41 godinom Dara Torres je najstarija plivačica koja će nastupiti na olimpijskim igrama, a svoju prvu od devet olimpijskih medalja osvojila 1984. u Los Angelesu, prije negoli se rodio najbolji plivač današnjice Michael Phelps.

Osim ženske utrke na 50m slobodno, posljednjeg dana održano je i finale na 1.500m slobodno, a slavio je Peter Vanderkaay (14:45.54) ispred američkog rekordera Larsena Jensena. Vanderkaaya također očekuje naporan raspored u Pekingu, jer je izborio i nastup na 200 i 400m slobodno.