Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednjeg dana američkih olimpijskih kvalifikacija u plivanju u Omahi gledatelje je ponovno oduševila 41-godišnja Dara Torres.


 Nakon što je u petak pobjedom na 100m slobodno osigurala nastup na svojim petim olimpijskim igrama, jučer je slavila i na 50m slobodno i to u vremenu novog američkog rekorda (24.25 sekundi), koji je 13 stotinki bolji od rekorda kojeg je postavila dan ranije.

Vezani članci Slika nije dostupna Torres: ''Starija sam čak i od roditelja pojedinih plivačica'' Slika nije dostupna Plivanje: Svjetski rekordi Phelpsa i Australke Rice

"Zadovoljna sam ostvarenim rezultatom, no još me čeka puno posla. Do OI u Pekingu ima pet tjedana, a to nije puno. Mogla bih vam sada pričati kako je za mene uspjeh i to što sam izborila nastup na OI, ali svatko će vam reći da mu je cilj medalja, pa tako i meni. Želim u Pekingu osvojiti medalju", kazala je Dara Torres, koja je izborila nastup u četiri discipline, na 50 i 100m slobodno te u dvije štafete. No, upitno je hoće li u Pekingu plivati u svim tim disciplinama.

Sa 41 godinom Dara Torres je najstarija plivačica koja će nastupiti na olimpijskim igrama, a svoju prvu od devet olimpijskih medalja osvojila 1984. u Los Angelesu, prije negoli se rodio najbolji plivač današnjice Michael Phelps.

Osim ženske utrke na 50m slobodno, posljednjeg dana održano je i finale na 1.500m slobodno, a slavio je Peter Vanderkaay (14:45.54) ispred američkog rekordera Larsena Jensena. Vanderkaaya također očekuje naporan raspored u Pekingu, jer je izborio i nastup na 200 i 400m slobodno.