Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jedrenje - Kljaković Gašpić četvrti na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski jedriličarski savez objavio je posljednje ljestvice olimpijskih klasa uoči početka Olimpijskih igara u Kini, do kojih je preostalo još samo 37 dana.

Ivan Kljaković Gašpić iz splitske Zenta ovoga je mjeseca četvrti finaš svijeta, jedno mjesto bolji nego krajem svibnja. Marin Mišura iz splitskog Labuda, koji je zbog zdravstvenih problema praktički propustio cijelu sezonu pao je na 31. mjesto. Danac Jonas Hoegh Christensen i dalje drži broj jedan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasna avantura Dva umirovljenika preživjela na moru 10 dana bez vode, hrane i goriva: "To nisu valovi, nego planine" Nautički turizam: Ilustracija - 7 Svi bi na Jadran Jedna grana hrvatskog turizma prestigla je pretpandemijske brojke: Već naveliko stižu rezervacije za iduću godinu

U klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić iz zadarskog Sv. Krševana također su napredovali jedno mjesto, sad su šesti na svijetu. Vode Australci Wilmot/Page, koji su bili vrlo uvjerljivi i uoči Atene, 2004. osvojili su i svjetsko zlato na SP u Zadru, no na OI nisu uzeli nijednu medalju. U ženskoj konkurenciji klase na 58. mjestu su Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar), mjesto slabije nego u svibnju.

Marin Lovrović i Siniša Mikuličić iz riječkog 3. Maja nadomak su prvih deset u klasi Zvijezda, 11. su, dva mjesta bolji nego na prošloj ljestvici. Lovrović/Lovrović (Rijeka) su na 49. mjestu, Arapov/Uljević (Mornar) zauzimaju 92. poziciju, a 140. su Mišura/Mišura (Labud). U ovoj klasi vode Poljaci Kusznierewicz/Zycki.

Vrh ljestvice klase Laser zauzima Australac Tom Slingsby. Od brojnih hrvatskih kormilara u ovoj klasi po jedno mjesto su napredovali Milan Vujasinović (Labud) i Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), koji su nastupili na regati u Kielu, ostali su uglavnom izgubili pokoje mjesto. Vujasinović je osmi, Luka Radelić (Mornar, Split) zauzima 16. mjesto, 23. je Tonči Stipanović (Mornar), 44. Mihelić, 68. Tonko Kuzmanić (Mornar), a 89. Ivan Taritaš (Sv. Nikola, Zagreb).

U klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok) zadržali su 26. mjesto, Ivanković/Ivanković (Croatia, Opatija) su 58. Na prvom mjestu su Španjolci Fernandez/Martinez, osvajači olimpijskog zlata iz Atene.

U Laser Radialu sve više je naših djevojaka na svjetskoj ljestvici: Tina Mihelić (Galeb) je na 24. mjestu, Gea Barbić (Vega, Pula) je 45. dok je Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba, Pula) dva mjesta slabije plasirana. Tajana Ganić (Vega) zauzima 114. mjesto, Lina Stock (Opatija) je 198., Marijana Bello (Zagreb) 234., a Gloria Kukuljan (Plav, Krk) je 240. Promjena na vrhu Laser Radiala nema, broj jedan je i dalje Amerikanka Anna Tunnicliffe.

Luka Mratović (Mornar) je 87. na olimpijskoj dasci RS:X. Prvi je Poljak Miarczynski.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene