Obavijesti Video Pretražite Navigacija

80-godišnjak postao prvak u body buildingu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australac Ray Moon koji će ove godine napuniti 80 godina, prebolio je dječju paralizu, preživio operaciju srca, prebrodio probleme s prostatom i financijsku propast i na kraju postao prvak Australije u body buildingu.

S čvrstim mišićima i izdržljivošću kao kod puno mlađeg muškarca, Moon je jučer 'okrunjen' u kategoriji 60+ na australskom nacionalnom amaterskom natjecanju u body buildingu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Događanja ne manjka Trud se isplatio: Split je postao grad u kojem se gosti zadržavaju Slika nije dostupna Prepoznali sliku u novinama Švicarski par: 'Dječak iz šume' je naš unuk!

"Najčešće se natječem u kategoriji 70+ no ovaj puta su je izbacili pa sam se morao nadmetati s puno mlađim muškarcima", kazao je Moon. 

Bivši vlasnik lanca restorana počeo je trenirati prije 5 godina kada mu je propao biznis. Zbog bankrota je trebao nešto za opuštanje i fokusiranje misli od posla. 

"Imao sam tu nesreću da zapadnem u financijske poteškoće. Ostao sam bez novca i trebao sam nešto da se 'zbrojim'. I tako sam se počeo baviti body buildingom s vlasnikom teretane koji je bio bivši Mister Universe", ispričao je vitalni 80-godišnjak koji da bi postigao uspjeh bio podvrgnut strogo kontroliranoj ishrani i napornom treningu. 

"Treniram 5 dana u tjednu - dva sata vježbam i potom na traci hodam 3-4 kilometra. I hrana koju jedem je vrlo bogata proteinima".

Moon se nada kako će svojim primjerom potaknuti i druge starije osobe da postanu aktivniji. A njegov savjet je vrlo jednostavan: "Uvijek sam imao pozitivan stav, ali kada nemate novca i morate početi ispočetka to je nešto sasvim drugo. Ali ako odustanete, ne možete ni pobijediti!".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene