Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska kladivašica Ivana Brkljačić je zabilježila još jedan odličan međunarodni nastup, osvojivši drugo mjesto na velikom IAAF Grand Prix mitingu u američkom gradu Eugeneu s hicem od 73.73 metara.


Hrvatska rekorderka u kladivu vodila je tijekom cijelog natjecanja, da bi je tek u posljednjem pokušaju prebacila aktualna svjetska prvakinja Njemica Betty Heidler, i to za samo 20 centimetara (73,93). Treća je bila Amerikanka Amber Campbell (68,11), dok je aktualna olimpijska pobjednica Ruskinja Olga Kuzenkova bila tek osma (62,96).

Vezani članci Slika nije dostupna Ivana Brkljačić baca u Dublinu Slika nije dostupna Ivana Brkljačić druga u Varšavi

Nakon natjecanja je Ivana Brkljačić bila zadovoljna drugim mjestom do kojeg je došla uz laganu bol u leđima, ali ujedno i nesretna što joj je pobjeda izmaknula praktički u posljednji trenutak.

"Dobro je, iako je moglo biti i bolje. Naime, nikada nije ugodno izgubiti u posljednjem hicu, pa makar se radilo i o porazu od aktualne svjetske prvakinje... Međutim, najviše me ljuti što sam spremna za veće daljine, koje još uvijek ne uspijevam postići na natjecanju, ali sam uvjerena da će i to uskoro doći", izjavila je Brkljačić.