Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zlato posvetio preminuloj suprugi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olimpijski pobjednik u dizanju utega u kategoriji preko 105 kilograma Matthias Steiner posvetio je svoju zlatnu medalju supruzi Susann koja je smrtno stradala u prometnoj nesreći u srpnju prošle godine.

"Ona je uvijek uz mene, pa je tako bilo i prije natjecanja. Nisam praznovjeran niti vjerujem u nadprirodne moći, ali nadam se da me sada može vidjeti", rekao je Steiner koji je do olimpijskog zlata stigao s ukupno podignutih 461 kilograma, jednim više od srebrnog Rusa Jevgenija Čigiševa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pismo iz 'budućnosti' BLOG Već smo osvojili jedno zlato na OI u Riju 2016.! Slika nije dostupna Fenomenalni Bolt oborio svjetski rekord te uzeo zlato i na 200m

Steiner je u svom posljednjem pokušaju podigao čak 258kg u izbačaju, što je za čak 12kg više od njegova dosadašnjeg osobnog rekorda, te tako na dramatičan način prestigao Čigiševa.

"Uspio sam podignuti tu težinu jer sam osjećao snažan unutarnji poticaj", dodao je 25-godišnji Steiner koji je rođen u Austriji, ali je preselio u Njemačku zbog pokojne supruge, te je zatražio i dobio njemačko državljanstvo.

Dodjela medalja bila je posebno emotivna za Steinera koji se na pobjedničko postolje popeo u suzama s fotografijom preminule supruge koja ga je poticala u nastojanjima da ostvari svoj san - osvajanje olimpijskog zlata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene