Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do početka Olimpijskih igara u Pekingu ostalo je još samo 17 dana. Hrvatska će poslati najbrojniju delegaciju do sada, a brojnost je i jedan od glavnih problema s kojim se nose organizatori Igara. Nove prometne mjere uzrokovale su goleme gužve u podzemnoj željeznici.


Pekinške vlasti nastoje smanjiti zagađenost zraka, kao i osloboditi ceste za skori dolazak olimpijskih delegacija: sportaša, dužnosnika, medija... Uvedene su zabrane prometovanja automobilima na par i nepar, slično kao nekad u staroj Jugoslaviji.

Vezani članci Gužve na Velesajmu za cijepljenje Gužve za cijepljenje na zagrebačkom Velesajmu: "Red je ogroman" Kina: Građani masovno kupuju namirnice - 6 Bezazlena obavijest dovela do panične kupovine i pustošenja trgovina: "Moramo paziti..."

No takve su mjere stvorile neviđene gužve u podzemnoj željeznici. Na temperaturi od 35 stupnjeva redovi su ogromni, a čekanje predugo.

"Jučer su se redovi protezali metrima i metrima. Nikad nisam vidio takav prizor. Toliki redovi na postajama podzemne željeznice... bio sam šokiran!", kaže stanovnik Pekinga Zhu Weiming

Tradicionalno najjača olimpijska delegacija stiže iz SAD-a. Američkim olimpijcima dva tjedna prije puta podršku je dao i njihov predsjednik.

"Neka se vi i vaši kolege na ovim Igrama natječete brže, više i jače. I neka vas Bog blagoslovi, jer vi predstavljate našu prekrasnu naciju", u svom stilu rekao je Bush.

Jedan od glavnih američkih aduta i najvećih zvijezda uopće, bit će fantastični Michael Phelps. 23-godišnji plivač najavljuje rušenje rekorda Marka Spitza, koji je prije 36 godina osvojio nevjerojatnih 7 zlata na jednim igrama.

"Netko je jednom rekao da se nečija veličina mjeri po tome koliko se drugi mjere po tebi. Očito, on se mjeri po standardu koji sam ja postavio i za mene je to kompliment", kaže rekorder Spitz. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju