Prezentacija i dekoracija hrane su vrlo bitne u cijelom svijetu, no malo koja kultura toliko ozbiljno kao Kina drži do izgleda hrane u tanjuru. A tijekom Olimpijade u restoranima diljem Kine tradicionalno rezbarenje hrane dobilo je novi, prigodan izgled.


Kina zaista ima dugu tradiciju u pravljenju skulptura od hrane i rezbarenju namirnica. To je dug proces koji se obično radi kada dolaze važni gosti. A što trenutno može biti važnije od Olimpijskih igara?

Vezani članci Hrana, ilustracija - 2 Novo istraživanje pokazalo je kakva nam je hrana bitna: Sigurnost je tek na drugom mjestu Jeftinija energija, hrana i dalje skupa - 2 Cijene sirovina su prestale divljati, ali hrana je još skupa: Kada možemo očekivati pojeftinjenje?

U kineskim restoranima hrana se gotovo pa obavezno poslužuje uz neki motiv s Igara ili nekog od sportova, a u restoranu "Quanjude", inače jednom od poznatijih kada se radi o pečenoj patki, osmislili su meni na temu sporta. Tako vam se na tanjuru mogu naći jestivi bacači diska, tenisači, streličari, igrači golfa, pa čak i olimpijska baklja. 

"Jela vezana uz sport se jako sviđaju mušterijama i rado ih naručuju", kazao je šef kuhinje i glavni 'kreator' Bi Quansheng.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju