Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Usain Bolt - Superman, Flash Gordon ili...?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz sve superlative koji su iskorišteni nakon što je Jamajčanin Usain Bolt osvojio zlato i postavio svjetski rekord na 100 m sada je potreban novi pristup: uspoređivanje s najvećima!

"Imate Einsteina. Imate Isaaca Newtona. Imate Bethoveena. Imate Usaina Bolta. Nemoguće je objasniti kako i što oni to rade", kazao je njegov trener Stephen Francis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolt: 'Lewis može pričati što god ga je volja, ja znam da sam čist' Slika nije dostupna Grand Prix Lausanne: Powell 9.72 na 100 metara

Jamajčanska ministrica sporta Olivia Grange je također krenula tim putem: "Mi imamo regge, najbolju kavu na svijetu, Boba Marleya i rastfarijance i imamo Usaina Bolta".

Michael Johnson je kazao da je Usain Bolt "Superman II" samo par sekundi nakon što je Jamajčanin srušio njegov rekord koji se činio neuništivim i tako postao prvi atletičar koji je imao dva svjetska rekorda na 100 i 200 m.

Bolta su nakon srijede i pobjede na 200 m uspoređivali i s Flash Gordonom, osmostrukim osvajačem zlata plivačem Michelom Phelpsom i s Johnsonom. Jedini čovjek koji ga nije usporedio ni sa kim bio je on sam.

"Nisam Flash Gordon ni Superman. Ja sam Munjeviti Bolt", istaknuo je Usain. "Michel Johnson je uveo revoluciju u sport. Ja sam ga samo malo promijenio", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene