Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz sve superlative koji su iskorišteni nakon što je Jamajčanin Usain Bolt osvojio zlato i postavio svjetski rekord na 100 m sada je potreban novi pristup: uspoređivanje s najvećima!


"Imate Einsteina. Imate Isaaca Newtona. Imate Bethoveena. Imate Usaina Bolta. Nemoguće je objasniti kako i što oni to rade", kazao je njegov trener Stephen Francis.

Vezani članci Dostavljači i taksisti, ilustracija Dostavljači i taksisti o radu preko aplikacija: "To je moderno ropstvo, proživio sam pakao. Biti pošten i je*en u Hrvatskoj ne ide" Slika nije dostupna Blanka Vlašić: 'Ne moraš biti zaljubljen da bi bio ispunjen'

Jamajčanska ministrica sporta Olivia Grange je također krenula tim putem: "Mi imamo regge, najbolju kavu na svijetu, Boba Marleya i rastfarijance i imamo Usaina Bolta".

Michael Johnson je kazao da je Usain Bolt "Superman II" samo par sekundi nakon što je Jamajčanin srušio njegov rekord koji se činio neuništivim i tako postao prvi atletičar koji je imao dva svjetska rekorda na 100 i 200 m.

Bolta su nakon srijede i pobjede na 200 m uspoređivali i s Flash Gordonom, osmostrukim osvajačem zlata plivačem Michelom Phelpsom i s Johnsonom. Jedini čovjek koji ga nije usporedio ni sa kim bio je on sam.

"Nisam Flash Gordon ni Superman. Ja sam Munjeviti Bolt", istaknuo je Usain. "Michel Johnson je uveo revoluciju u sport. Ja sam ga samo malo promijenio", dodao je.