Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz nazočnost premijera Ive Sanadera i brojnih uglednika iz političkog i sportskog života u zagrebačkom hotelu Sheraton danas je upriličen svečani ispraćaj prve skupine od 25 hrvatskih sportaša koji u popodnevnim satima putuju na poprište Olimpijskih igara u Peking.


"Želim vam da se riječ Hrvatska na kineskom izgovara što više puta na Olimpijskim igrama u Pekingu i da se izgovara na pobjedničkom postolju. Ne dvojim da ćete se vratiti sa odličjima, na Olimpijske igre se ne putuje samo radi sudjelovanja već i zbog rezultata, pa tako očekujem da svaki od hrvatskih sportaša da svoj maksimum u Pekingu i postigne svoje osobne rekorde. Kolika je važnost hrvatskog sporta najbolje svjedoči činjenica i da me je osobno nakon pobjede naših nogometaša nad Njemačkom na EURU zvalo i čestitalo petnaestak europskih premijera. Borite se časno i budite uzori našoj djeci", poručio je premijer Sanader hrvatskim olimpijcima.

Vezani članci Posljednji ispraćaj Milana Bandića 3. ožujka 2021. Zagrebački holding i voditelj Gradskih groblja novčano kažnjeni zbog Bandićevog ispraćaja, protiv Grada Zagreba i Jelene Pavičić Vukičević optužni prijedlog Pripreme za ispraćaj Milana Bandića na Mirogoju - 3 Na Mirogoju radnici uređuju posljednje počivalište Milana Bandića

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša kazao je kako je današnji ispraćaj početak kraja napornog četverogodišnjeg rada stručnih službi HOO-a u projektu Peking.

"Već smo ostvarili jedan cilj jer u Peking šaljemo preko stotinu sportaša što je naš olimpijski rekord. Sada je sve na sportašima, a veseli me što je najveći dio u sjajnoj natjecateljskoj formi, pa rezultati i medalje ne bi smjeli izostati. posebno mi je drago što je predsjednik Vlade, te ministri Šuker i Primorac na ovom ispraćaju i uvjeravam ih da će se sva financijska sredstva uložena u naše sportaše višestruko isplatiti", kazao je Mateša, a nakon njega su se skupu obratili bivši predsjednik HOO-a i član Hrvatskog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak i posebni izaslanik Predsjendika Republike Stjepana Mesića Amir Muharemi.

U prvoj skupini od 25 sportaša koji putuju u Peking su boksači Marijo Šivolija-Jelica i Marko Tomasović, gimnastičari Tina Erceg i Filip Ude, kajakaš Stjepan Janić, kanuist Emir Mujčinović, veslači Ante Kušurin, Mario Vekić, te Nikša i Siniša Skelin. Najviše je, čak 15 plivača, pa su iz Zagreba na OI ispraćeni Mario Todorović, Aleksej Puninski, Gordan Kožulj, Marko Strahija, Sanja Jovanović, Vanja Rogulj, Saša Imprić, Nikša Roki, Smiljana Marinović, Anja Trišić, Dominik Straga, Ante Cvitković, Monika Babok, Bruno Barbić i Duje Draganja.

Ispraćaj hrvatskih sportaša iskorišten je i za potpisivanje Deklaracije fair playa koju je pripremio Hrvatski odbor za fair play, a uime hrvatskih olimpijaca pročitao ju je plivač Gordan Kožulj.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu, koje započinju 8. kolovoza, nastupit će rekordnih 106 hrvatskih sportaša u 15 sportova.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju