Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stolni tenis: Primorac i Boroš prošli dalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Primorac i Tamara Boroš plasirali su se u 3. kolo pojedinačnog turnira na Olimpijskim igrama u Pekingu, a Sandra Paović nije se uspjela plasirati u 3. kolo.

Primorac, kojemu su ovo šeste OI, je u dvoboju 2. kola sa 4-2 (12-10, 11-8, 6-11, 11-5, 5-11, 11-9) svladao Roberta Gardosa iz Austrije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stolni tenis: Naše stolnotenisačice poražene od Kineskinja Slika nije dostupna Zoran Primorac: "Opasna smo reprezentacija"

U 3. kolu u četvrtak u 7.00 sati po hrvatskom vremenu očekuje ga dvoboj protiv Danca Michaela Mazea. 

Boroš je u 2. kolu svladala Talijanku Nikoletu Stefanovu sa 4:1 (4, 6, 6, -8, 8), dok je Sandra Paović poražena u 2. kolu.

Boroš nije imala većih problema s Bugarkom koja je s tri godine došla u Italiju, izgubila je četvrti set kada je došlo do malog opuštanja.

"Zadovoljna sam svojom današnjom igrom, očekivala sam puno težu pobjedu. Igralo se rano ujutro, a Stefanova je ljevakinja, što je posebno neugodno za mene. Izgubila sam četvrti set i tada je bilo važno da se smirim. Željela sam što manje vremena provesti za stolom", kazala je 31-godišnja veteranka, koja je na Olimpijske igre došla nakon gotovo propale sezone zbog teške bolesti koja je uzrokovala poremećenje centra za ravnotežu, a u Pekingu se već nekoliko dana bori sa bolovima u koljenu.

"Ni sama ne znam koliko mogu. Mogu samo obećati da ću dati sve od sebe, iako je moja sljedeća suparnica četvrta igračica svijeta", dodala je Boroš o svojoj narednoj protivnici, četvrtoj igračici svijeta Jia Wei Li iz Singapura. Li je zapravo Kineskinja koja je 1999. uzela singapursko državljanstvo i Tamara će imati vrlo težak meč danas u podne po hrvatskome vremenu.

Boroš je na prošlim Igrama u Ateni igrala u četvrtfinalu.

Sandra Paović je pružila sjajan otpor Španjolki Yanfei Shei, izgubivši nakon šest neizvjesnih setova sa 2:4 (-8, 7, -9, 6, -11, -9). Dvadesetpetogodišnja Vukovarka je u presudnom petom setu kod rezultata 2:2 u setovima vodila sa 9:7, ali je španjolska Kineskinja imala jače živce u završnici.

Danas na stolnoteniskom turniru nastupaju Zoran Primorac i Tan Ruiwu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene