Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stolni tenis: Primorac i Tan bez polufinala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski stolnotenisači Zoran Primorac i Tan Ruiwu nisu se uspio plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Pekingu. U meču veterana 42-godišnji Jorgen Persson pobijedio je Primorca rezultatom 4:1, dok je moćni Kinez Wang Liquin s lakih 4:0 ispratio našeg Tana.

Zoran je jako dobro počeo meč. Dobio je prvi set 11:7, no nakon toga je švedska stolnoteniska legenda proigrala, i našem veteranu nije bilo spasa. Iako nije pao bez borbe, Primorac je izgubio sljedeća četiri seta i tako se oprostio od Olimpijskih igara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stolni tenis: Kinezima sve tri medalje Slika nije dostupna Stolni tenis: Trostruko slavlje za Kineskinje

Primorcu su ovo bile šeste olimpijske igre u karijeri i s 39 godina postigao je svoj najbolji pojedinačni rezultat u karijeri, četvrtfinale. Jedinu medalju na Igrama Primorac je osvojio u parovima, u Seulu 1988. godine.

Drugi hrvatski predstavnik Tan Ruiwu naišao je na teškog protivnika u četvrtfinalu. Jedan od favorita za osvajanje turnira, Wang Liquin, nije mu dao nikakve šanse. Kinez je pobijedio s 4:0 u setovima.

Iako su danas izgubili, naši igrači mogu biti ponosni na svoj nastup u Pekingu. Hrvatska je bila hit muškog stolnoteniskog turnira.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene