Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rogge: Nije bilo nikakvog dogovora sa kineskim vlastima glede cenzure interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge izjavio je u subotu da nije bilo nikakvog dogovora sa kineskim vlastima glede cenzure određenih internetskih stranica tijekom OI u Pekingu.

"Nije bilo nikakvog dogovora, niti sporazuma sa Kinezima glede interneta. No, moramo popraviti situaciju kad je u pitanju dostupnost internetskih stranica", kazao je Rogge i to dan nakon što su kineske vlasti deblokirale neke internetske stranice koje su bile nedostupne novinarima u glavnom press centru OI.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki su morali pobjeći Već je cinkala 1397 sunarodnjaka zbog kritiziranja rata i ne misli stati: "Nije mi ih žao, osjećam radost ako budu kažnjeni" Slika nije dostupna Nastavak rada Google ipak ne zatvara kinesku tražilicu

Tako novinari sada mogu otvoriti stranice organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty Internationala i Human Rights Watcha, američkog radija Free Asia, hongkonških dnevnih novina Apple Daily koje su žestoki kritičari kineskih vlasti, te skupina koje se zalažu za neovisnost Tajvana.

Među zabranjenim stranicama su još uvijek one na kojima se propagira neovisnost Tibeta i zapadnokineske pokrajine Xinjiang s većinskim muslimanskim stanovništvom. Uz njih blokirana je i stranica zabranjene udruge Falun Gong.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene