Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preuzeti ključevi "hrvatskog bloka" u Olimpijskom selu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prethodnica misije Hrvatskog olimpijskog odbora na Olimpijskim igrama u Pekingu danas je i službeno preuzela ključeve "hrvatskog bloka" u Olimpijskom selu, a hrvatska olimpijska delegacija nalazi se u stambenom bloku A1, toranj 4, blizu glavnog servisnog centra, autobusne stanice i jednog od ulaza u Selo, kazala je press-atache hrvatske olimpijske delegacije Gordana Gaćeša.

"Blizu hrvatskog bloka A1 je i glavni restoran kao i rekreativni park, te prostori za relaksaciju i zabavu. Osmero, šestero i trokrevetni apartmani vrlo su prostrani, s po tri, dvije i jednom kupaonicom u apartmanima i velikim predsobljima, tako da će hrvatski sportaši imati više nego zadovoljavajući smještaj. Na prvom katu stambenog bloka nalazi se i ured Misije kao i ured zdravstvenog tima delegacije, čije usluge, nadamo se, naši sportaši neće trebati u velikoj mjeri", dodala je Gaćeša.

Pročitajte i ovo Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja" Ilustracija Obrana sela Krave u Francuskoj odsad mogu slobodno mukati, a dozvoljeni su i "mirisi" sela

Iako Igre XXIX. olimpijade počinju za 14 dana, iako sportaši cijelog svijeta tek trebaju stići u Peking, službene osobe i članovi Misija nacionalnih olimpijskih delegacija, već su u Pekingu i u suradnji s organizatorom užurbano odrađuju posljednje pripreme za početak najvećeg sportskog događaja ove godine.

No, Peking živi kao da su Igre već počele. Posebna regulacija prometa i iznimno veliko osiguranje pa se s pravom može reći da je Peking danas najsigurniji grad na svijetu.

Olimpijska traka (olympic lane) na pekinškim prometnicama u funkciji je već nekoliko dana, a samo akreditirana vozila imaju pravo voziti se tom trakom, a otvoren je i novi terminal na pekinškom aerodromu kao i novoizgrađena podzemna željeznica. Prometnih gužvi za sada nema, a poznato je kako od 20. srpnja traje i posebna regulacija prometa po sustavu "par-nepar".

Pekinške vlasti donijele su odluku kako svi Kinezi koji nemaju prebivalište u Pekingu, a njih je oko 3 milijuna, moraju napustiti grad prije i u vrijeme Igara, tvornice teške industrije, kao i kamenolom koji se nalazi 100 km od prijestolnice, zatvoreni su od početka godine, a neki gospodarski giganti preseljeni su trajno van grada.

Unatoč ovim poduzetim mjerama, nad gradom je još uvijek dosta smoga, što uz visoke temperature i velik postotak vlage u zraku, predstavlja određeni problem. No, MOO i BOCOG uvjeravaju kako sportaši koji će se natjecati na otvorenom neće imati ozbiljnijih problema.

Manje gužve mogu se očekivati na aerodromu prilikom dolaska brojčano velikih delegacija. Naime, na novom terminalu nalaze se i validacijski centri, gdje svaki član delegacije mora potvrditi akreditaciju.

Dio Misije hrvatske olimpijske delegacije, predvođeni zamjenikom šefa Misije Miroslavom Zečićem, već je u Pekingu. Ured Misije hrvatske delegacije, spremno dočekuje prvu skupinu sportaša koji u Peking stižu 29. srpnja. Obavljen je i 10-satni sastanak naše delegacije s BOCOG-om na kojem je potvrđen konačan broj hrvatskih sportaša koji će nastupiti na Igrama, a to je 103 uz tri zamjenska sportaša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene