Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plivanje: Nikša Roki oborio hrvatski rekord na 200m leptir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plivač Nikša Roki nastavio je sa obaranjem državnih rekorda na Olimpijskim igrama u Pekingu, postavši prvi hrvatski plivač koji je na 200m leptir išao ispod dvije minute.

Nakon što je prije dva dana oborio rekord na 400m mješovito, 20-godišnji Zagrepčanin je danas za jednu sekundu i 59 stotinki popravio 12 godina star rekord na 200m leptir. Roki je plivao u najslabijoj, prvoj skupini, i pobijedio je sa rezultatom od 1:59.58 minuta, čime je bio brži od bivšega rekorda Dominika Galića iz OI u Atlanti.

Pročitajte i ovo Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz Slika nije dostupna Sinkronizirano plivanje: Nastavljena dominacija Ruskinja

Roki, student američkog sveučilista Ohio, zasad je posve opravdao svoj dolazak u Peking, iako nije u dvije discipline bio ni blizu polufinala, na 200m leptir je bio ukupno 31.

U kvalifikacijama na 200m slobodno nastupila je Anja Trišić, koja je sa rezultatom 2:03.57 minuta zauzela 42. mjesto. Postignuto vrijeme je puno sporije od državnog rekorda Sanje Jovanović iz Zagreba 2003. (2:01.95). Trišić je zadnja od hrvatskih plivača i plivačica koja je ostvarila olimpijsku normu za Peking.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene