Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kinezi ne popuštaju, cenzura interneta ostaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč velikom međunarodnom pritisku organizatori Olimpijskih igara u Pekingu ne popuštaju - cenzura određenih internetskih stranica ostaje.

"Ne želimo dozvoliti da se OI politiziraju. Određene stranice će biti cenzurirane jer tako nalaže kineski zakon," poručili su iz Organizacijskog odbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Pekingu 250 metara dugačak ekran Slika nije dostupna Zbog smoga u Pekingu spreman rezervni plan

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je uoči igara obećao kako će novinari imati slobodan pristup internetu, međutim kineske vlasti su blokirane brojne stranice među kojima i zabranjenog pokreta Falun Gong, ali i radijski programi poput američkog Radio Free Asia i njemačkog Deutsche Wellea. Problema je bilo i sa otvaranjem stranica Amnesty Internationala

"Novinarima će biti osiguran pristup internetu kako bi mogli obavljati svoj posao. Sve potrebne stranice za njihov posao biti će otvorene," kazao je Sun Weide, glasnogovornik BOCOG-a. MOO je svjestan problema i pokušava omekšati kineske vlasti, no do sada su udarali u zid.

"Pokušavamo se dogovoriti s organizatorima kako bi još nke stvari promijenili," istaknula je predstavnica MOO-a Sandrine Tonge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene