Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karloviću Berdych, Čiliću i Ljubičiću Argentinci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak je u Pekingu obavljen ždrijeb teniskog turnira na Olimpijskim igrama na kojemu će Hrvatska imati trojicu predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Ivo Karlović, koji je postavljen za 14. nositelja dobio je najtežeg protivnika, 21. igrača svijeta Čeha Tomaša Berdycha, dok će Marin Čilić i Ivan Ljubičić snage odmjeriti protiv Argentinaca Juana Monaca, odnosno Agustina Callerija.

Karlović i Berdych dosada su igrali tri puta, a naš je igrač dobio dva meča uključujući i jedini ovogodišnji u Rotterdamu. Berdych je prije četiri godine u Ateni stigao do četvrtfinala pritom pobijedivši i prvog igrača svijeta Švicarca Rogera Federera. Pobjednik dvoboja Karlović - Berdych u 2. će kolu igrati protiv boljega iz dvoboja između Španjolca Tommyja Robreda i Talijana Andreasa Seppija, dok bi u 3. kolu mogao igrati protiv Federera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP ulazna lista: Karlović napredovao tri mjesta Slika nije dostupna ATP lista: Karlović najbolje plasirani hrvatski tenisač

Ljubičić i Calleri igrali su dosada pet puta i svih pet je dobio naš tenisač, ali posljednji put su igrali još prije gotovo dvije godine u Beču, dok će Čiliću i Monacu ovo biti prvi meusobni dvoboj. U slučaju pobjede, Ljubičića u 2. kolu očekuje susret protiv šestog nositelja Britanca Andya Murraya ili Lua Yen-Hsuna s Tajvana, dok Čilića očekuje susret protiv 12. nositelja Čileanca Fernanda Gonzaleza ili Kineza Suna Penga.

Prvi nositelj Roger Federer turnir će otvoriti protiv Rusa Dmitrija Tursunova, drugi nositelj Španjolac Rafael Nadal će igrati protiv Talijana Potita Staracea, a treći igrač svijeta Srbin Novak Đoković je za protivnika dobio Amerikanca Robbyja Gineprija.

Obavljen je i ždrijeb muških parova, a naši predstavnici Marin Čilić i Ivan Ljubičić su za protivnike u 1. kolu dobili osvajače zlata otprije četiri godine iz Atene Čileance Fernanda Gonzaleza i Nicolasa Massua.

U petak je u Pekingu obavljen i ždrijeb ekipnog dijela natjecanja u stolnom tenisu na OI. Natjecanja će započeti u srijedu 13. kolovoza, a naši stolnotenisači će igrati u skupini B protiv Njemačke, Singapura i Kanade, dok su stolnotenisačice svrstane u skupinu A zajedno s glavnim favoritkinjama, domaćim igračicama iz Kine, Austrijankama, te igračicama iz Dominikanske Republike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene