Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajak-kanu: Sestra Stjepana Janića osvojila zlato

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu, posljednjeg dana finalnih natjecanja u kajaku i kanuu na mirnim vodama na OI u Pekingu, po jedno zlato osvojili su Mađarska, Kina, Španjolska, Ukrajina, Rusija i Australija. Najuspješnija zemlja je Njemačka koja je osvojila ukupno 2 zlata, 2 srebra i 3 bronce. Slijedi Mađarska sa 2 zlata, te po jednim srebrom i broncom.

Australac Ken Wallace priredio je iznenađenje u finalu utrke kajaka jednosjeda na 500 metara. On je u završnici utrke prestigao olimpijskog prvaka iz Atene Kanađanina Adama van Koeverdena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kajak: Janić u polufinalu Slika nije dostupna Deset velikih rivalstava u Pekingu

Tako je donio Australiji prvo kajakaško zlato na OI u Pekingu, a jučer je na duplo dužoj dionici bio treći.

Adam van Koeverden, koji je vodio gotovo cijelu utrku, morao se zadovoljiti srebrom, a Britanac Tim Brabants, koji je jučer bio zlatni na 1000m, stigao je do bronce.

Hrvatski kajakaš Stjepan Janić završio je na posljednjem, devetom mjestu.

I dok je Stjepan bio daleko od medalje, njegova sestra Nataša Janić i njena mađarska partnerica Katalin Kovacs osvojile su zlato u kajaku dvosjedu ba 500m.

Srebro je pripalo poljskoj posadi, a bronca Francuskinjama.

Višestruki svjetski prvak Rus Maksim Opalev (29) u svom trećem pokušaju napokon je došao do zlata u kanuu jednokleku na 500 metara. U Ateni je bio brončani, a u Sydneyju srebrni.

Španjolac David Cal morao se zadovoljiti srebrom, baš kao i prije četiri godine u Ateni. Bronca je pripala Ukrajincu Juriju Čebanu.

U kajaku dvosjedu na 500m slavili su Španjolci Saul Craviotto i Carlos Perez. Srebro je pripalo Nijemcima Ronaldu Rauheu i Timu Wieskotteru, dok su Bjelorusi Raman Pjatrušenka i Vadzim Mahneu uzeli broncu.

U ženskom kajaku jednosjedu na 500m zlato je osvojila Ina Osipenko-Radomska, koja je bila peta na ovogodišnjem EP-u. Olimpijska prvakinja iz Sydneyja Talijanka Josefa Idem zaostala je samo četiri tisućinke za pobjednicom. Nijemica Katrin Wagner-Augustin uzela je broncu.

U kanuu dvokleku na 500m Kinezi Meng Guanliang i Yang Wenjun osvojili su zlato, a to je ujedno i jedina kineska medalja u kajaku i kanuu na mirnim vodama na OI u Pekingu. Aktualni europski prvaci Sergej Ulegin i Aleksander Kostoglod morali su se zadovoljiti srebrom, a bronca je pripala Nijemcima Christianu Gilleu i Tomaszu Wylenzeku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene