Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajak: Janić u finalu na 500 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski kajakaš Stjepan Janić plasirao se u finale utrke kajaka jednosjeda na 500 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Nakon što se jučer plasirao u finale na 1000 metara, Janić je danas bio uspješan i na dvostruko kraćoj stazi ostvarivši najbolji rezultat polufinala sa 1:41.689 minuta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekstremni ribolov Pogledajte kako se golim rukama hvata morski pas Slika nije dostupna Kajak: Janić deveti na 500 metara

Uz Janića, pobjednika treće skupine, u finale su se plasirali Norvežanin Eirik Veraaks Larsen kao drugi, te trostruki svjetski prvak (1998, 1999, 2001) Mađar Akos Vereckei kao treći iz Janićeve skupine.

Iz prve skupine finale su izborili najveći favorit, Kanađanin Adam van Koeverden, olimpijski pobjednik iz Atene i aktualni svjetski prvak, Rus Anton Rjahov, višestruki osvajač medalja na svjetskim prvenatvima, te Australac Ken Wallace. Pobjednik druge skupine bio je Novozelanđanin Steven Ferguson ispred Šveđanina Andersa Gustafssona i Britanca Tima Brabantsa.

Finalna utrka kajaka jednosjeda na 500 metara je u subotu u 9.30 sati po hrvatskom vremenu.

Janića sutra očekuje i nastup u finalu kajaka jednosjeda na 1000 metara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene