Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iračanima zabranjene Olimpijske igre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni olimpijski odbor (MOO) u četvrtak je donio konačnu odluku o zabrani nastupanja iračkih sportaša na Olimpijskim igrama u Pekingu iz razloga što je iračka vlada raspustila Irački olimpijski odbor (IOO), izjavio je glavni tajnik IOO-a Hussein al-Amidi.

Vlada je odluku o raspuštanju IOO-a donijela u svibnju zbog nesuglasica oko njegova saziva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Selfie - 3 Sve za lajk! Selfie opasan po život: Ljudi zbog njih padaju s visina, stradavaju u prometu te se i utapaju

"Danas ujutro dobili smo konačnu odluku MOO-a o zamrzavanju članstva našeg odbora u toj organizaciji. Odluka je konačna i ne postoji mogućnost žalbe. To znači da Irak neće moći nastupiti na Igrama u Pekingu. T

o je težak udarac za Irak i naš međunarodni ugled, kao i za naše sportaše i mlade. Sportaši koji su trenirali za nastup na Igrama su plakali i bili vrlo uznemireni ovom viješću", kazao je Amidi.

"Danas smo poslali pismo iračkoj vladi u kojem stoji da je prema sadašnjoj situaciji nastup iračkih sportaša u Pekingu malo vjerojatan", rekla je glasnogovornica MOO-a Emmanuelle Moreau.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene