Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I paraolimpijci spremni za Igre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić kazao je kako vjeruje u veliki uspjeh naših paraolimpijaca jer je riječ o najkvalitetnijoj reprezentaciji dosad. Za najveći sportski spektakl i dvadesetak paraolimpijaca ima velika očekivanja.

Pripreme za najveću sportsku manifestaciju Olimpijske igre u Pekingu u punom su jeku, a sudionici paraolimpijskih igara koji će braniti boje Hrvatske također su spremni.

Pročitajte i ovo Smrtonosne kiše Smrtonosni tajfuni VIDEO Bila je to najjača kiša u 140 godina: Dramatični prizori nakon što su gradove poharale razorne oluje Slika nije dostupna Phelps pomaže djeci paraoplimpijcima

"Moja očekivanja u Pekingu kao i svakoga vrhunskog sportaša je otići u Peking, otići na Paraolimpijske igre, odradit svoj posao i slušat hrvatsku himnu," izjavio je paraolimpijac i bacač kugle Darko Kralj.

Za redovne programe Hrvatskog paraolimpijskog odbora iz proračuna za 2008. izdvojeno je 9, 6 milijuna kuna, a Vlada RH je iz sredstava pričuve osigurala još tri miljuna kuna za Paraolimpijske igre, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je čestitala sportašima na već postignutom uspjehu kvalifikaciji na Paraolimpijske igre. Dodala je da to uspjeh koji stalno treba isticati i govoriti o njemu. Govoreći o Olimpijskim igrama istaknula je da su sve medalje jednako važne i da svi uspjesi trebaju biti jednako praćeni.

Najavila je da će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ispuniti želju i kupiti računalo Kristijanu Vincetiću, koji će se natjecati u plivanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene