Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Lijepe navijačice pripremaju se za OI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije manje od desetljeća „chearleading“ u Kini nije postojao, no sljedećeg će mjeseca upravo popularne navijačice biti u središtu pozornosti na jednom od najglamurozijih izdanja Olimpijskih igara u povijesti.

Inspirirani NBA ligom, Kinezi su od 2002. godine na svojim sportskim borilištima počeli mijenjati amaterske plesače s profesionalnim cheerleadersicama koje su uvelike povećali uzbuđenja na sportskim terenima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kajak: Janić sedmi na 1000 m Slika nije dostupna 'Pamtit ću ove četiri godine napornog rada'

Profesionalke koje su podizale tenzije u gledalištu zaludile su Kineze, ali i mlade Kineskinje među kojima je „cheerleading“ postao pravi fenomen. Instruktorice su dolazile iz SAD-a gdje je kultura navijačica i nastala. 

Pred Olimpijske igre u Pekingu na Daleki Istok krenulo je podosta profesionalnih navijačica iz brojnih momčadi američkog nogometa i košarke, a koje bi trebale uvježbati stotine domaćih cura.

Jedna od iskusnijih Kineskinja Li Xue, koja je cheerleadersica već šest godina, prepričava kako se počela baviti ovim poslom.

„Vidjela sam oglas na svom sveučilištu koji je pozivao na audiciju za nacionalnu cheerleading momčad. Tada nisam ni znala što ta riječ točno znači, no voljela sam plesati i gledati košarku pa sam se odlučila prijaviti. Stvarno nisam znala ništa o tome jer u Kini takva kultura nije dotad postojala.“

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene