Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Danijela Grgić ne ide u Peking

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska juniorska prvakinja na 400 m Danijela Grgić (19) neće nastupiti na Olimpijskim igrama, koje će se od 8. do 24. kolovoza održati u Pekingu.

O razlozima njezinog odustajanja više će reći na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 14. srpnja, sama Danijela Grgić, njezin trener Mladen Katalinić i direktor Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Siniša Ergotić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OI 2012 - Britanci u sukobu zbog nogometa Slika nije dostupna FOTO: Spektakularno zatvorene Igre u Pekingu

Neslužbeno se, pak, doznaje da je riječ o ozljedi.

Danijela Grgić je svjetska i europska juniorska prvakinja na 400 m, a svoje prve atletske korake napravila je pod paskom Mladena Katalinića. Pozornost atletske javnosti privukla je osvajanjem prvog mjesta na Europskom juniorskom prvenstvu u litavskom gradu Kaunasu 2005. godine, te prvog mjesta na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Pekingu 2006. godine, kada je postavila i novi hrvatski rekord na 400 m - 50.78 sekundi, koji je do tada pune 32. godine držala Jelica Pavličić.

Grgić je nedavno s trenerom Katalinićem iz matičnog kluba AK Mladost, zbog boljih uvjeta prešla u novoosnovani AK "Agram".

Mladen Katalinić trenirao je mnoge sjajne mlade atletičarke, od kojih je u juniorskim konkurencijama Danijela Grgić svakako postigla najzapaženije rezultate.

Nažalost, prijašnjih godina niti jedna od talentiranih atletičarki trenera Katalinića nije uspjela napraviti pravu seniorsku karijeru, a neke su i potpuno nestale iz hrvatske atletike. Bivše europske juniorske prvakinje Kristina Perica i Ljiljana Ćulibrk nisu se mogle ravnopravno nositi s konkurenticama, koje su u juniorskim danima redovito dobivale, a Sandra Petričević i Ruža Matković često nisu mogle ni u juniorskoj konkurenciji ponoviti rezultate koje su s lakoćom trčale kao mlađe juniorke.

U svakom slučaju odustajanjem Danijele Grgić broj atletičara koji su ispunili normu za nastup u Pekingu je smanjen na devet, od kojih samo Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić imaju A olimpijsku normu. Istina, taj broj se još uvijek može i povećati ukoliko B normu istrče Andrea Ivančević (100 m prepone) i Maja Golub (100 m).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene