Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Oborile su me njezine oči - te oči, velike, prekrasne i zelene kao dva jezerca dodatno uvećane na velikim ekranima koji su bili u svakom kutku 'Ptičjeg gnijezda'. Posljednje natjecanje posljednjega dana atletike u pekingu i upravo to je ono što sam čekao - ženski skok u vis, a ja sam zaljubljen. Jako", napisao je u svojoj kolumni za britanski dnevnik Independent poznati kolumnist Dom Joly.


"Iako sam sportom već bio fasiniran, dodatno me 'uzdrmalo' kada sam vidio sliku svjetske prvakinje u skoku u vis Blanke Vlašić koja je bila najljepša natjecateljica na Olimpijskim igrama. Očekivalo se čak da obori svjetski rekord od 2,09 metara i to je trebao biti vrhunac večeri za obožavatelje visokih skakačica iz Hrvatske poput mene".

Vezani članci Slika nije dostupna Blanka Vlašić u orijentalnom izdanju prošetala centrom Zagreba Slika nije dostupna Trener Blanke Vlašić oborio djevojčicu na zebri

"Sve je išlo glatko u početku. Blanka je svaku visinu preskočila bez problema i kako nisam s nje skidao oči vidio sam da je potpuno smirena i koncentrirana. I lijepa. Jako, jako lijepa", napisao je u svojoj kolumni Dom Joly, koji se proslavio briljantnim humorističnim emisijama na BBC-u i skrivenom kamerom na Channel 4.

"I tada se dogodila katastrofa. Nije uspjela u prvom pokušaju preskakanja 2,05 metara. U tom trenutku sam u tim velikim zelenim očima ugledao i tračak ranjivosti i poželio sam skočiti dolje i potrčati k njoj da ju utješim. No, bilo mi je prilično visoko za skočiti dolje na stazu, a i s moje lijeve strane je stajao mišićavi član osiguranja. No, prelijepa Blanka ipak je uspjela iz drugog pokušaja i sad je ovisila o bezličnoj Belgijanki Tii Hellebaut. I dogodilo se. Knjižničarka je preskočila 2,05 iz prvog pokušaja. Potom je Blanka triput zaredom rušila 2,07 i sve je bilo gotovo. Hellebaut je odjednom poznata Belgijanka, a moja Blanka je bila očajna. nekako sam izbauljao iz 'Ptičjeg gnijezda' i vratio se u hotel. Kada sam ušao u hotelsku sobu, legao sam na krevet, zario glavu u jastuk i plakao kao malo dijete. Bilo je zaista vrijeme za povratak kući", napisao je Joly koji se osvrnuo i na 'događanja' u Selu. 

"Iz vrlo pouzdanih izvora od nekoliko bivših olimpijaca znam da je Olimpijsko selo leglo razvrata i kad malo razmislite to zaista ima smisla. To je mjesto na kojem u istom trenutku borave neki od najboljih sportaša i sportašica koji su doslovce prisiljeni biti jedni s drugima dva puna tjedna, daleko od kuće. A osim toga, kada za nešto trenirate pune četiri godine i tada sve bude gotovo za 10 sekundi, nije iznenađujuće da sportaši jedni u drugima potraže malo utjehe". 

"Jedan od mojih izvora je bio zaista vrlo izravan. rekao mi je kako su najgori plivači. Njihova natjecanja najčešće završe već u prvom tjednu i tada dolazi vrijeme za zabavu. A imaju prekrasna tijela. Moj kolega i bivši olimpijac Matthew Sayed mi je pak ispričao kako je na Igrama u Barceloni, dok je još igrao stolni tenis za Veliku Britaniju, spavao sa više djevojaka nego sve zajedno do tada. I tada mi je postalo jasno zašto novinarske propusnice ne vrijede za 'Selo grijeha'. Sportaši ne žele da novinari zure u njih dok doručkuju, njuškaju oko njihovih soba ili da potajice slikaju pijane tulume. No drago mi je da je Blanka ostala nedodirljiva za cijeli taj festival seksa", napisao je Joly.