Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Braća Skelin bez finala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski veslači Siniša i Nikša Skelin mnisu se uspjeli plasirati u A finale Olimpijskih igara u Pekingu u dvojcu bez kormilara.

Braća Skelin, osvajači srebrne medalje u ovoj disciplini prije četiri godine u Ateni, su u svojoj polufinalnoj utrci zeuzeli posljednje šesto mjesto, dok su prve tri pozicije zauzele neerupske posade - prvi su bili Kanađani, drugi Novozelanđani, a treći Južnoafrikanci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vekić i Kušurin ipak ostaju u B finalu Slika nije dostupna OI: Veslači doživjeli prometnu nesreću, ozlijeđen trener Milinković; troje poginulih

Braća Skelin od samoga su početka utrke ostali na začelju, na polovici staze bili su tek tri sekunde iza trećega čamca, ali kada su uvidjeli da ne mogu do prve tri pozicije koje vode u A finale, dok kraja utrke su potpuno posustali, te ciljem prošli čak pola minute iza petoplasiranih Francuza.

"Mogu reći samo da ćemo nakon ovoga morati sjesti i pošteno izanalizirati sve ovo što se događalo u Pekingu, a bilo je dosta pogrešaka. Pukli smo odmah na startu, već nakon 500 metara uvidjeli smo da ne možemo držati ritam i tada smo se praktički predali", izjavio je Siniša Skelin, koji je prekinuo medaljonosni niz na OI. Siniša je 2000. u Sydneyu bio član hrvatskog osmerca koji je doveslao do bronce, a sa bratom Nikšom je u Ateni bio srebrni u dvojcu bez kormilara.

"U Ateni smo došli kao favoriti za odličja. Sada u Pekingu bilo je bitno drugačije, puno toga nam nije išlo u prilog, a pojavilo se i dosta mladih i odličnih posada koji su se bolje naviknule na uvjete koji ovdje vladaju," zaključio je Nikša.

Posljednji nastup u Pekingu Siniša i Nikša Skelin imat će u četvrtak u 11.20 sati po hrvatskom vremenu u B finalu u kojem će se boriti za plasman od sedmog do 12. mjesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene