Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Boks: Šivolijin protivnik leži u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samoanski boksač Farani Tavui, koji je u 3. rundi dvoboja s Marijom Šivolijom doživio težak nokaut, završio je u bolnici, ali više zbog preventivne liječničke predostrožnosti.

Šef medicinske komisije Međunarodnog boksačkog saveza Charles Butler, bojeći se tzv. "sekundarnog udara" ili ranije ozljede i laganog krvarenja u mozgu koju je pogoršao Šivolijin udarac ili pad glavom na pod, poslao je samoanskog boksača u bolnicu na pregled kod neurologa i CT snimanje glave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SP u boksu: Izbornik nezadovoljan nastupom naših predstavnika Slika nije dostupna Na SP u boksu nastupa šest Hrvata

"Vjerujem da se radi samo o 10 posto šansi da dođe do krvarenja u mozgu kao posljedice neke ranije teške ozljede, ali ja se ne želim kladiti u njegov život. Situacija je bila ozbiljna o čemu svjedoči i činjenica da je i sam predsjednik AIBA-e bio nazočan kada smo Tavuia unosili u kola hitne pomoći. Dobra vijest je što je boksač tada bio pri svijesti", kazao je Butler, koji je dodao da Šivolijin udarac nije izgledao težak, te da je bio upućen u predjelu vrata, a ne glave. Šivolijin desni kroše je, prema Butleru, poremetio Samoančev centar za ravnotežu, pa stoga Tavui i nije odmah pao, već je nekoliko sekundi teturao po ringu.

"Šivolijin udarac je kod Tavuia uzrokovao samo poremećaj ravnoteže, što je ipak bilo privremenoo, ali tzv. sekundarni udar je krivac što je bio u nesvijesti nekoliko minuta. Ipak, očekujem dobre vijesti iz bolnice", zaključio je Butler.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene