Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benedikt XVI: OI moraju biti 'zalog mira među narodima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. izrazio je želju da športaši koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Pekingu daju "sve od sebe u istinskom olimpijskom duhu" i da taj događaj bude "zalog bratstva i mira među narodima".

Papa je održao nagovor iza molitve Anđeoskog pozdravljenja koju je predvodio u gradiću Bressanone, u talijanskoj autonomnoj pokrajini Alto Adige, na sjeveru Italije, gdje provodi ljetni odmor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grad založio nekretnine 'Ako ne možete vraćati, banka sjeda na imovinu i Sisak postaje Hypograd' Slika nije dostupna Potraga završila tragično Majka otela dvoje djece, svo troje pronađeni mrtvi

"Dana 8. kolovoza u Pekingu započinju 29. Olimpijske igre. Radostan sam što mogu uputiti najtopliji pozdrav zemlji organizatoru i sudionicima, u prvom redu športašima, uz želju da svi uzmognu dati sve od sebe, kako to zahtijeva istinski olimpijski duh", rekao je Papa.

"Iskreno se nadam da će Olimpijske igre pružiti međunarodnoj zajednici lijep primjer suživota među ljudima iz raznih zemalja, u poštovanju zajedničkog dostojanstva", poželio je Benedikt XVI.

Papa će u Bressanoneu, mjestu s 15.000 stanovnika ostati do 11. kolovoza. Njegov odmor je privatne naravi i prekinut će ga samo u dva navrata, i to nedjeljom, kako bi predmolio tradicionalnu molitvu Angelusa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene