Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadesetpet kilograma marihuane koja je proteklog vikenda pronađena u prtljažniku autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je prometovao na relaciji Beč-Stuttgart, na graničnome prijelazu Karasovićima između Hrvatske i Crne Gore - bilo je namijenjeno njemačkom tržištu, priopćeno je danas na konferenciji za novinare Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.


Načelnik Odjela za suzbijanje i zloporabu opojnih droga Miljenko Lovrić rekao je da je policija to doznala nakon kriminalističke obrade nad vozačem autobusa G.M. (1966.), državljaninom Kosova. Dodao je da je vrijednost droge oko sto tisuća kuna, a prevozila se ustaljenom balkanskom rutom.

Vezani članci Pali dileri iz Novog Zagreba - 1 Pao dilerski dvojac iz Novog Zagreba: Policija u stanovima pronašla gotovo 13 kilograma marihuane, kokain, MDMA tablete... Slika nije dostupna Video: U Kolumbiji zaplijenjeno 6 tona droge

Juraj Popović iz dubrovačke Carinarnice rekao je da su zapljene proteklih mjeseci, uključujući i posljednju, bile bez dojava te da su rezultat rada carinika na graničnome prijelazu Karasovićima. Miljenko Lovrić naglasio je da je dubrovačko-neretvanska Policijska uprava proteklih mjeseci pojačala suradnju s policijom BiH, Austrije, Italije i Venezuele u suzbijanju trgovine opojnim drogama te je od početka ove godine na dubrovačkom području zaplijenjeno 63 posto više opojnih droga nego u isto vrijeme lani. Istražnome sucu Županijskoga suda u Dubrovniku privedeno je 18 osoba, a desetorici je određen pritvor.