Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Varteks riješio pitanje dugova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko dana prije početka nove prvoligaške sezone, NK Varteks konačno je riješio goruće pitanje financija, prije svega isplatu dugova.

"Riješili smo pitanje duga prema bivšem igraču Goranu Graniću koji je iznosio oko 950 tisuća kuna. Riješeno je i sporno pitanje plaćanja PDV-a na taj iznos. Dobili smo usmeni odgovor iz Ministarstva financija da igrač kao pojedinac nije u sustavu PDV-a, tako da ne moramo platiti još tih dodatnih par stotina tisuća kuna", objasnio je dopredsjednik kluba i varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat.

Pročitajte i ovo Starački domovi u dugovima - 4 Kako dalje? Hoće li doći do povećanja cijena domova za starije? "Ti minusi su se dogodili zbog velikog, značajnog porasta cijena, režija i namirnica" Ilustracija veliki dugovi Mnogima omiljeni trgovački lanac ide na prodaju, samo u Hrvatskoj imaju 120 poslovnica

Nakon što je riješeno pitanje duga prema Graniću, nazire se i privremeno rješenje oko povrata duga prema Poreznoj upravi, odnosno Minstarstvu financija, a koji iznosi oko 4 milijuna kuna.

"Sljedeći tjedan slijedi sastanak s ministrom Ivanom Šukerom gdje ćemo tražiti odgodu isplate tog duga, budući da su sličan tretman imali i drugi hrvatski nogometni klubovi", rekao je Horvat.

Novu prvenstvenu sezonu Varteks započinje nedjeljnom utakmicom protiv NK Zagreba. Utakmica se igra na stadionu u Varaždinu u 20 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene