Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukrajina ostaje bez Eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik UEFA-e Michel Platini dao je Ukrajini rok od tri mjeseca u kojima mora dokazati da je sposobna uz Poljsku organizirati Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine.

Platini je prošlog tjedna zaprijetio Poljacima i Ukrajincima da bi mogli izgubiti domaćinstvo idućeg europskog prvenstva ukoliko ne ubrzaju radove i pokažu volju za rješavanjem brojnih problema. 

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Konačnu odluku o tome hoće li zaista Ukrajina i Poljska ostati bez EP-a donijet će UEFA na svom zasjedanju u rujnu ove godne u Bordeauxu.

Nakon posjeta Poljskoj, Platini je stigao i u Ukrajinu gdje se sastao s premijerkom Julijom Timošenko, te predsjednikom Viktorom Juščenkom.

"Imate tri mjeseca kako bi dokazali da ste sposobni riješiti probleme i organizirati EURO. Ja sam uvjeren da će sve biti OK, no želim garancije," poručio je prvi čovjek europskog nogometa. 

Platini je prvi put Ukrajinu zbog sporih radova upozorio u siječnju, no od tada se stanje nije mnogo promijenilo.

"Iduća tri mjeseca će biti ključna," kazao je Platini, te dodao: "Tražili smo odgovore na neka pitanja jer još uvijek ima mnogo nejasnoća i to oko stadiona, zrakoplovnih luka, infrastrukture, autocesta."

Vodeći ljudi Ukrajine pokušali su uvjeriti Platini kako će svi započeti radovi na vrijeme biti gotovi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene