Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tko odlazi, a tko ostaje u hrvatskoj reprezentaciji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri dana prošla su od ispadnja Hrvatske reprezentacije na Euru. I dok naši nogometaši još tuguju i teško se odlučuju na razgovor o budućnosti, ipak se nameće slijedeće pitanje. Kako će izgledati naša reprezentacija u skorašnjim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo?

Koliko će se momčad koju je na Euru vodio Slaven Bilić razlikovati od reprezentacije koja će na jesen istrčati u kvalifikcijama za Svjetsko prvenstvo? Vjerojatno ne previše. Promjeniti bi se mogao vezni red. Iako je kapetan Niko Kovač nakon poraza od Turske najavio oproštaj od reprezntacije, njegovo zbogom još nije konačno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S EURA odlazimo sa 12,5 milijuna eura Slika nije dostupna 'Nakon poraza mislio sam odustati od trenerskog posla'

- Bez obzira što bi se neki ključni igrači mogli oprostiti od reprezentacije, mi smo na tim pozicijama u kvaliteti ostalih igrača dosta dobri, rekao je izbornik Slaven Bilić.

Ukoliko se kapetan Kovač odluči na odlazak, za njegovo će se mjesto boriti Nikola Pokrivač i Ognjen Vukojević. Ivan Rakitić odličnim je igrama na prvenstvu sigurno se nametnuo izborniku, a Niku Kranjčara čeka težak posao da zadrži mjesto među prvih 11.

Promjene očekuju i obranu. Za lijevu se stranu izvrsnim igrama izborio Danijel Pranjić, dok je na desnoj siguran Vedran Ćorluka. O odlasku iz reprezentacie još se nisu izjasnili stoperi Josip Šimunić i Robert Kovač. No, i za te pozicije postoje zamjene, tu su Darijo Knežević i toliko spominjani igrač ruskog Zenita Ivica Križanac.

Dario Šimić rekorder s čak 99 nastupa najavio je kako će u reprezentaciji igrati samo ako bude standardni u Milanu. S najvećim se pak nestrpljenjem očekuje povratak oporavljenog Eduarda, za svoju će se minutažu boriti i Klasnić, Petrić i Olić. Hrvatska nogometna reprezentacija ima blistavu budućnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene