Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sprejom protiv pomicanja "živog zida"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argentinski nogometni savez nedavno je odobrio upotrebu posebnog spreja kojim bi se označavala udaljenost "živog zida" od izvođača slobodnog udarca. Sudac će sprejom označiti propisanu udaljenost od 9 metara i 15 centimetara, a iscrtana linija nestat će za jednu minutu i neće biti nikakvih tragova na igralištu.

Ova novina bit će prvi puta upotrebljena u sljedećoj sezoni drugoligaškog natjecanja u Argentini, a idejni pokretač je sportski novinar Pablo Silva, koji je igrao nogomet u amaterskim natjecanjima.

Pročitajte i ovo Kirurg udara pacijenticu za vrijeme operacije Dobila odštetu od 70 dolara UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Kirurg za vrijeme operacije tri puta udario 82-godišnjakinju: Sad je slijepa na jedno oko Slika nije dostupna Nasilje u školi Nije govorio engleski: Učiteljica ubila učenika (6)?!

"O tome kako riješiti problem pomicanja živog zida počeo sam razmišljati prije osam godina dok sam amaterski igrao nogomet. U jednoj utakmici gubili smo 0-1, a onda smo u 88. minuti zaradili slobodni udarac na rubu 16-erca. Ja sam izveo slobodnjak, no igrači iz živog zida su mi se prilikom šuta primaknuli na samo tri metra, a sudac nije poduzeo ništa", izjavio je Pablo Silva, kojem su inženjeri kemije pomogli da ostvari svoju ideju o spreju čiji trag nestane u minuti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene