Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sportski sud: Suspendiran Dodo, bez odluke o Emersonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud sportske arbitraže (CAS) u Lausannei odbio je žalbu igrača Fluminensea Brazilca Ricarda Lukasa Dodoa, koji tako još godinu dana neće smjeti igrati nogomet.

Dodo (34) je kažnjen sa dvije godine neigranja zbog uživanja nedopuštenih sredstava, a "pao" je na doping-testu još u vrijeme kada je igrao za Botafogo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro na aukciji Ova bi sićušna kost mogla biti prodana za 135.000 kuna, evo zašto! Slika nije dostupna Svemirski usisavač Švicarci grade 'orbitalnog smetlara'

U njegovoj krvi nađen je stimulans "femproporex", a nogometaš se žalio da je doping-kontrola Brazilskoga nogometnoga saveza bila "neadekvatna".

CAS se očitovao i o još jednom slučaju u koji je uključen brazilski nogometaš, no u priopćenju stoji da će odluka o "aferi Emerson" biti donijeta tek za mjesec dana. 

Naime, Brazilac Emerson igrao je u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo za Katar, a žalbu CAS-u i FIFA-i uputio je Irak, kojeg je Katar izbacio u prednatjecanju. 

Emersona je suspendirala FIFA nakon što je otkriveno da je igrao za Brazil u mlađim kategorijama pod imenom Marcio Passos De Albuquerque. Prije dvije godine isti igrač je optužen da je falsificirao godinu rođenja u dokumentima i taj slučaj je također na sudu.

Emerson je igrao u odlučujućoj pobjedi Katara nad Irakom, a Katar i bez njega u finalnoj skupini SP 2010 igra odlično i prvi je sa pobjedom i remijem iz dvije utakmice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene