Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sinoćnji prvenstveni susret njemačkih nogometnih drugoligaša Hanse Rostock i St. Paulija obilježili su navijački izgredi. U sukobima navijača i policije ozlijeđeno je 15 osoba, od kojih su šestorica policajci, objavila je u subotu policija u Rostocku.


Sukobi su počeli kad su se navijači domaće Hanse pokušali probiti do dijela stadiona na kojem su bili smješteni gostujući navijači. Policija je to spriječila uz pomoć vodenih topova, ali su sukobi nastavljeni i nakon susreta. Policija je spriječila sukob protivničkih navijačkih skupina, ali je tom prilikom ozlijeđeno šest policajaca.

Vezani članci Pobornici američkog predsjednika Donalda Trumpa su se probili u zgradu Kongresa - 2 FBI: "Nema dokaza o sudjelovanju ljevičarskih ekstremista u neredima na Capitolu" Prosvjed u Mjanmaru 01 Kaos u Mjanmaru: Na ulicama oklopna vozila, vojska pucala na prosvjednike

Sukobi navijača Hanse i St. Paulija imaju dugu povijest, a uoči jučerašnjeg susreta sastali su se predstavnici navijačkih skupina kako bi se izbjeglo nasilje. No, to nije pomoglo.

"Uvjek će se naći ljudi s pola mozga koji izazivaju nevolje. Takve treba odstraniti što prije" , izjavio je trener St. Paulija Holger Stanislawski.

Sličnog je mišljenja i predsjednik Hanse Dirk Grabow: "Nije mi jasno što se zbiva u njihovim glavama, možda su im šuplje".

Inače, susret je završio pobjedom Hanse sa 3-0.