Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema pisanju španjolske Marce, Robinho je nezadovoljan Realovim odbijanjem bilo kakvog razgovora s klubom Romana Abramovića priopćio kako želi otići iz Madrida.


Marca piše kako je Robinho sve dogovorio s klubom sa Stanford Bridgea i kako nakon poteza Realovih čelnika definitivno želi napustiti klub prije nego što započne nova sezona. 

Vezani članci Slika nije dostupna Real namjerava produžiti s Robinhom Slika nije dostupna Schuster: Vrata Reala nisu zatvorena za Ballacka

Isti izvor kaže kako je Robinho pred klub izašao s dogovorom koji je postigao s Abramovićem, no reakcija koja je uslijedila i mogući dolazak Cristiana Ronalda iznervirali su mladog Brazilca.

Sportski direktor Reala Predrag Mijatović bio je taj koji je odbacio njegov odlazak, na što je Robinho jasno rekao: 
„Želim otići iz Madrida.“

Brazilčev agent Vagner Ribeiro istaknuo je kako je reakcija kluba neprihvatljiva te da je njegov poslodavac podcijenjen. Takve vijesti sa zadovoljstvom je dočekao Luis Felipe Scolari koji se nada kako bi Robinho mogao stići kroz sljedeća dva tjedna.

U igri oko Robinha spominjao se i Manchester United, no to dolazi u obzir samo ako u drugom smjeru krene Cristiano Ronaldo.