Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poljsko ministarstvo sporta u ponedjeljak je zbog korupcije suspendiralo Poljski nogometni savez, objavio je poljski ministar sporta Miroslaw Drzewiecki.


Ministarstvo je provelo reviziju u savezu, te je pronašlo mnoge neispravnosti u poslovanju, a Drzewiecki je kazao kako vrh saveza nije napravio odgovarajuće korake kako bi suzbilo korupciju.

Vezani članci Ispovijest Poljakinje koja je pobacila unatoč zabrani - 1 Ispovijest žene koja se morala izboriti za pobačaj jer je on zakonom zabranjen: "Ne bih imala ništa, rodila bih mrtvo dijete, a bol bi bila tisuću puta veća“ Homofobni napad, ilustracija Poljska najavila zabranu usvajanja djece istospolnim parovima: Vladajući smatraju da je to prijetnja rimokatoličkom načinu života

"Nakon kontrole sam ispunio zahtjev Arbitraži Poljskog olimpijskog odbora da suspendira savez i imenuje administratora, a ono je na to mjesto postavilo Roberta Zawlockog", rekao je Drzewiecki.

Drzewiecki je odbacio strahovanja kako bi ovaj potez mogao naštetiti Poljskoj u smislu priprema za organizaciju EURA 2012. kojega su sudomaćin uz Ukrajinu.

Zawlocki je već poslao pismo predsjedniku Europskog nogometnog saveza Michelu Platiniju u kojemu ga uvjerava da će se pripreme za nastaviti nesmetano.