Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi problemi za Wengera - Kolo Toure zaražen malarijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branič Arsenala Kolo Toure završio je u bečkoj bolnici nedugo nakon povratka s odmora u domovini. 27-godišnjem reprezentativcu Obale Bjelokosti liječnici su dijagnosticirali malariju.

Igrač vrijedan 7 milijuna funti godišnje se netom nakon dolaska na pripreme u Austriji i Mađarskog požalio na učestale vrtoglavice i neobičan umor. Na pregledu u jednoj bečkoj bolnici liječnici su mu dijagnosticirali malariju. Toure je nakon toga vraćen u Arsenalov kamp gdje se o njemu brinu klupski liječnici. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Denga groznica Globalno zagrijavanje nosi opasnosti: Komarci bi u Europu mogli donijeti novu zaraznu bolest, može biti smrtonosna Ilustracija U velikom porastu Stručnjaci upozoravaju na bolest koju prenose sitne životinje raširene i u Hrvatskoj: Nalik je malariji, a za neke može biti i smrtonosna

"Svima je i prije dijagnoze bilo jasno da Kolo nije baš 'svoj' otkako se vratio iz Obale Bjelokosti. Liječničko osoblje je vrlo zabrinuto i pokušavaju doznati koliko dugo će Topnici biti bez njega. To je katastrofa jer je on jedan od lidera i vrlo važan igrač", kazao je glasnogovornik Arsenala.

Prošli je tjedan u jednoj londonskoj bolnici zbog malarije završio i bivši igrač Chelseaja i Newcastlea Nigerijac Celestine Babayaro. Također se vratio s odmora u domovini.

Malarija je zarazna tropska bolest od koje godišnje oboli oko 515 milijuna osoba, a umre ih oko milijun. Većina žrtava su afrička djeca. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene