Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Dinamo protiv irskog Linfielda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom pretkolu nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo igrat će protiv Linfielda iz Sjeverne Irske, odlučeno je na današnjem ždrijebu u Nyonu.

Utakmice prvog pretkola na rasporedu su 15. i 16., te 22. i 23 srpnja. U prvoj utakmici domaćin je Linfield, a uzvrat je u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Rezulatati 3. pretkola Slika nije dostupna Video: Lazio, Rangersi i Liverpool u eliti Lige prvaka

Ako prođe Linfield, u drugom pretkolu Dinamo će ići na boljeg iz dvoboja između luksemburškog Dudelangea i slovenskih Domžala protiv kojih je igrao prošle godine u drugom pretkolu. 

Drugo pretkolo igra se 29. i 30. srpnja, te 5. i 6. kolovoza, a hrvatski je prvak bio nositelj u ždrijebu za oba pretkola Lige prvaka.

Uoči ždrijeba Dinamov trener Branko Ivanović je poželio da u prvom pretkolu izbjegne putovanje na Istok, odnosno u Bjelorusiju, Azerbajdžan, Armeniju i Kazahstan. Također, ocijenio je kako bi u drugom pretkolu bilo dobro zaobići izraelski Beitar, švedski Goeteborg, mađarski MTK i moldavski Šerif.

Ivanković dodaje kako je hrvatski prvak Dinamo favorit protiv Linfielda, objavljeno je na internetskoj stranici Dinama.

"Po rankingu smo favoriti i tako ćemo se postaviti. Ne bježimo od te uloge, ali današnji nogomet je nepredvidljiv i svatko može svakoga pobijediti. Najbolji primjer tome je proteklo Europsko prvenstvo. Mogli smo dobiti i lakšeg protivnika, ali i ovako smo zadovoljni. Vjerujem da će se momčad u međuvremenu profilirati i da nećemo imati većih problema pri prolasku u drugo pretkolo", izjavio je Ivanković.

I sportski direktor Zoran Mamić je kazao kako je Dinamo favorit. "Iako to u sportu jako malo znači, vjerujem da ova momčad neće posrnuti", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene