Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Libertadores kup otišao u Ekvador

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekvadorski klub LDU de Quito osvojio je jučer Libertadores kup, južnoameričku verziju Lige prvaka. LDU de Quito je do trofeja došao nakon boljeg izvođenja 11-eraca i tako je postao prvi ekvadorski klub koji je ikad slavio na tom natjecanju.

U uzvratnoj utakmici finala brazilski Fluminense je u Rio de Janeiro na stadionu Maracana pred 86.000 gledatelja nakon 90 minuta slavio sa 3:1, no kako je prvom susretu LDU de Quito bio bolji sa 4:2, rezultat je bio neodlučen 5:5. Uslijedili su produžeci u kojima nije bilo pogodaka, pa su o pobjedniku odlučivali 11-erci, koje je dobio LDU de Quito sa 3:1.

Pročitajte i ovo Ekvador u raljama kartela Upucan ispred kuće Novi atentat na političara u manje od tjedan dana: "Ekvador proživljava svoje najkrvavije doba" Ekvador u raljama kartela Nakon atentata Na ulicama bombe, u zatvoru borbe s desecima mrtvih. Ova zemlja pada u ralje narkokartela i postaje bojište za kriminalce

LDU de Quito je odlično započeo susret na Maracani, te je poveo već u šestoj minuti pogotkom Luisa Bolanosa. No, Fluminense je napravio preokret zahvaljujući "hat-tricku" Thiaga Nevesa (11, 27. i 56. minuta). Pred kraj produžetaka, u 119. minuti, Neves je imao priliku i četvrti puta zatresti mrežu, ali je njegov udarac iz blizine obranio gostujući vratar 37-godišnji Jose Francisco Cevallos.

Uslijedili su 11-erci, a vratar LDU de Quita Cevallos obranio je tri udarca s bijele točke, a među onima koji mu nisu uspjeli zabiti bio je i trostruki strijelac Thiago Neves.

"Zabio sam tri gola, ali oni na kraju ne vrijede ništa jer nismo osvojili trofej", izjavio je Neves.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene