Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ferguson izbornik Velike Britanije na OI u Londonu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara koje će se 2012. godine održati u Londonu,Sebastian Coe izjavio je kako smatra da je manager Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson (66) idealna osoba za mjesto izbornika olimpijske nogometne reprezentacije Velike Britanije.

Legendarni britanski atletičar Coe je u intervjuu za BBC radio dodao kako je već razgovarao o takvoj mogućnosti i s Fergusonom koji se namjerava povući s mjesta menadžera Manchester Uniteda najkasnije za tri godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fergie i United spremni za Cityjev izazov Slika nije dostupna OI 2012 - Britanci u sukobu zbog nogometa

"Volio bih da upravo on preuzme tu dužnost, jer se radi o fenomenalnom treneru i velikom menadžeru. Koga drugog biste vi željeli da vodi igrače mlađe od 23 godine u pripremama za nastup na Igrama?"

Velika Britanija je posljednji put nastupila na OI u nogometu 1960. Nakon toga je izbjegavala nastupe na OI zbog straha da bi to naškodilo neovisnom statusu kojega Engleska, Škotska, Wales i Sjeverna Irska uživaju u FIFA-i. 

Iako je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter već nekoliko puta ponovio kako nastup britanske reprezentacije u Londonu 2012. neće imati utjecaja na neovisan status tih saveza, Škoti, Velšani i Irci se protive ideji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene